Onze bloggende atleten

Zondagskind

Mieks vertellinkjes 1 day 17 hours ago
Ik ben een zondagskind. Op een vrijdag (juist hé mama?) voor het geluk geboren. Zo voelt het helemaal, dat ik een geluksvogel, een gelukzak, een chanssard, een bofkont quoi en voor de Nederlandse vrienden: een mazzelaar ben. Nu ben ik bij nader inzicht liever een vogel dan een zak, en mazzel vind ik al helemaal van den hond, maar je begrijpt wel wat ik bedoel.Zeker wie dicht bij me staat. Die hoort me om de haverklap “voor ‘t geluk geboren” en “al de liefde van ‘t universum valt op ons hoofd” zeggen. Hoezo je kent dat niet? Nochtans een fijne gedachte hoor telkens wanneer je ergens een dubbel uur ziet. Bij 20:20; 13:13, gelijk welke dubbele tijdsaanduiding trouwens- maar ik heb zo mijn voorkeuren-, dat geluk bijna letterlijk op je hoofd voelen vallen is zeer verfrissend.Belachelijk, akkoord, het stoelt op niks, geen wetenschap die het kan staven en ik weet helemaal niet meer waar ik dit ooit vandaan haalde. Maar effectief. Of hoe gedachten, woorden, krachten worden. Het zijn die kleine gedachten en gebaren die me zo vertederen en in zachtheid sterk maken.Zoals het handje knijpen, zomaar random tijdens een wandeling bijvoorbeeld. Bij ons is dat zonder woorden zeggen: “ik zie je graag”.Zoals het kaarsje branden in een kerk, grot of kapelletje. Zomaar, voor mekaar, een lichtje met een intentie. Niet speciaal gericht aan God, heer of meester, maar gewoon een intentie uitspreken in het voordeel van een ander.Zoals het "x"-je aan het einde van een smsje of whatsapp berichtje. Dat ene kusje dat echt wel het verschil maakt. Zoals ons voorspelbare spelletje: “heb ik je al eens gezegd dat ik je graag zie? Waarop het antwoord natuurlijk: “ja” en dan weer ik: “ook op een zaterdagmorgen?” waarop het antwoord steevast: “ja” en dan weer ik: “op een zaterdagmorgen in november?”, waarop het antwoord weer: “ja, ‘k denk het wel” en dan weer ik: “op een zaterdagmorgen in november om 9:46?”, waarop het antwoord: “waarschijnlijk nog niet, maar nu wel. Ik jou ook”.Zoals elke week bloemetjes zetten bij kruisjes. Het voelt gewoon goed om even tijd te nemen en te bezinnen over alles en niets, over vergankelijkheid, liefde en leven. Te midden van het gejaag en de hectiek van alle dag bewust tijd maken voor een simpel, liefdevol gebaar van troost en respect. Wat begon als iets voor een ander, draagt vandaag bij aan mijn welbevinden en geluk.Zoals op vrijdagavond in een kraaknet, vers gekuist huisje samen toastjes smeren en hapjes maken voor alle “duiven” die vallen na een weekje studeren.Ik weet niet of positief in het leven staan aangeboren is. Je kan het in ieder geval aanleren, dat ben ik wel zo zeker. En voordoen. En een beetje duimen dat zaad niet op stenen valt. En als dat dan wel gebeurt, dat de regen het zaad meespoelt naar vruchtbare grond.Is hier iemand een optimist? x

Veldloop vrije sporters Marke

Niki Devoldere 2 days 5 hours ago
11 November 2019

Maandag stond opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. Ditmaal nu bij mijn nieuwe Atletiekclub Marke, waar ik sedert de verhuis toffe loopkameraden heb opgedaan.

Normaal zou ik in de voormiddag nog een duurrit gedaan hebben, maar ik heb de ganse voormiddag werk gehad om alle fietsen na de crossduathlon in Ruddervoorde weer op orde te stellen.
De wedstrijd in Ruddervoorde was bovendien behoorlijk veeleisend geweest voor het lichaam, waardoor Emma en Yannis al forfait gaven voor de veldloop.

Crossduathlon Ruddervoorde: Klaas Vantornout en de groen-zwarte armada nemen Ruddervoorde in.

Jan Goddaer 3 days 18 hours ago
Een week geleden vond in Ruddervoorde de Superprestige Veldrijden plaats, waar ene Mathieu Vanderpoel bij zijn rentrée de concurrentie op een hoopje reed. Hij trok toen met zijn rhino’s het gras uit de grond en geen schuine kant was voor hem te steil. Hij, samen met zijn collegae, en het slechte weer van de laatste week hertekenden het parcours van een mooi bollend met gras voorziene omloop tot een verraderlijk rondje bezaaid met diepe sporen en zelfs bij momenten met modderpoelen die ruiken naar gegaarde koeienvlaaien. En geloof me, dat stinkt!!!

Nu, zondag laatstleden was het aan ons. Op hetzelfde parcours als de Superprestige maar dan nu als crossduathlon, georganiseerd door de Duathlon Vereniging Balibrugge. Het leek mij een mooie uitdaging.

Samen met Niki verkenden we zaterdag het parcours en waren we toen al getuige van wat Mathieu en co samen met het weer aan de omloop hadden aangericht. We waren het eens, dit wordt geen makkie.

Zondag vertrokken we vrij vroeg richting Ruddervoorde zodat we ook de jeugdreeksen konden zien. Bijna het ganse team van Bikesensation tekende present. Van jong tot oud, met mezelf als ouderdomsdeken. Tijdens deze wedstrijden zagen we toen al hoe veeleisend dit parcours wel is. Niettegenstaande deed iedereen het super. Emma Devoldere was eerste meisje in haar reeks. Broer Yannis werd knap 2de in zijn reeks. Alexander, broer van Andres Dekeyser won met overmacht zijn reeks. Andres werd 3de in zijn reeks. Kortom allemaal podia!!! De groen zwarte armada was top.
Voor de jeugdreeksen was Klaas Vantornout op het parcours aanwezig. Ik vroeg of hij meedeed. Hij twijfelde. Ik zei dat hij het gewoon moest doen en dat het een mooie erkenning voor de sport zou zijn. Of dit de doorslag gaf weet ik niet, maar niet veel later verliet hij de site met een rugnummer in de hand!
Heel weinig atleten tekenden present, maar de kwaliteit stond omgekeerd evenredig met de kwantiteit. Naast Klaas Vantornout, 2x Belgisch kampioen en 2x vice-wereldkampioen veldrijden, stonden Alexander Chamon, een top beachracer, Ward Vermeiren, een topper in het wielrennen, Niki Devoldere, Karel Vandewiele, en nog andere toppers aan de start. Ikzelf had bescheiden ambities. Finishen en geen blessure oplopen. Door tijdsgebrek kom ik niet meer aan trainen toe en worden wedstrijden mijn trainingen.

Om 15:00 gingen we van start voor 2,4km lopen, een kleine 13km op de MTB en opnieuw 2,4km. Op het eerste zicht lijkt dit ‘a walk in the park’. Maar schijn bedriegt. Vooral op de fiets!!!

Hier de wedstrijd:
Ik sta op de derde rij. Ik start behouden en loop kort achter Carl Salomez en Ward Vermeiren. Voor ons lopen Klaas Vantornout en Karel Vandewiele. Ik vermoed dat ik op een 8ste plaats loop, voor Niki Devoldere. Ik loop zonder forceren en kan samen met Carl en Ward wisselen. Ik verlaat de wisselzone net achter Carl maar voor Ward. Al snel haal ik in en maak ik enkele plaatsen goed. Maar op mijn beurt word ik geremonteerd, eerst door Ward en dan door Niki. Beiden poweren er vandoor. Ik moet passen. Ik maak fouten op de schuine kanten. Maar niet veel later zit ik terug in het spoor van Niki, die koos voor een modderbad vol koeienvlaaien. Ik kan 2 ronden lang aan de rekker hangen. Maar dan breekt de veer. Vanaf de vierde ronde zie ik Carl naderen. Het gebrek aan training eist zijn tol. In de vijfde en tevens laatste ronde gaat hij op en over mij. Met een laatste inspanning kan ik toch samen wisselen. Ik loop als zesde de wisselzone uit met Carl in mijn spoor. Hij versnelt en ik moet passen. Ik loop nu gewoon tempo. Ik kan zo als 7de overall finishen en als 1ste H50. De overall winnaar is Klaas Vantornout voor Alexander Chamon.

Met dit resultaat ben ik heel tevreden mee.


Crossduathlon Ruddervoorde

Niki Devoldere 4 days 42 min ago
10 November 2019

Het lang weekend van 11 november stond vooral in het teken van trainen. Toch hebben we als lid van Duathlon vereniging Baliebrugge in Ruddervoorde en met ABM Marke 2 verplichte nummertjes op het programma. Zondag crossduathlon in Ruddervoorde en maandag veldloop in Marke.

Er waren heel weinig inschrijvingen voor de crossduathlon in Ruddervoorde, die nochthans een heel speciale uitdagende wedstrijd is op het parcour van de SP veldcross. Een parcour dat bezaaid is met de ene hindernis na de andere.

TRI-Hard competitie 2019

EigenWijze Triathlon 6 days 22 hours ago

Veel triathlons in Amsterdam en omgeving worden georganiseerd door TRI-Hard, dit jaar hadden ze een extra toevoeging, je kon namelijk op basis van je ranking per wedstrijd punten verdienen en een mooie plek verdienen in het algemeen klassement. Is dit een leuke toevoeging aan de hele beleving van de triahlons van deze organisatie? 8 wedstrijden …

Continue reading

Het bericht TRI-Hard competitie 2019 verscheen eerst op .

Wow, ik heb me ingeschreven.

EigenWijze Triathlon 1 week 3 hours ago

Nadat Martijn zich had ingeschreven voor Kalmar bleef het in mijn achterhoofd toch spelen, ben ik klaar voor mijn IRONMAN of zal ik nog wachten tot 2021. Uiteindelijk heb ik toch besloten om ook in 2020 de uitdaging aan te gaan en wel in Barcelona. De inschrijving Maandag 14 oktober, dat was de datum dat …

Continue reading

Het bericht Wow, ik heb me ingeschreven. verscheen eerst op .

Crossduathlon Reusel

Niki Devoldere 1 week 4 days ago
03 November 2019

Al vanaf dat ik de trainingen deftig begon te hervatten begin augustus had ik deze wedstrijd als eerste doel voor ogen. Eigenlijk is dit mijn favoriete wedstrijd en tevens ook over mijn favoriete afstand 14km lopen - 60km MTB - 7km lopen. Een afstand die we maar 2 keer per jaar hebben. De trainingen lopen de laatste weken ook steeds maar beter, dus ik keek wel met al een klein beetje verwachtingen uit naar deze wedstrijd. De weersomstandigheden, weer en parcour, waren ook van dien aard dat ik me niet moest laten verleiden om mee te gaan met iemand, maar ik zou mooi mijn ding kunnen doen.

45km chrono VTT Peronnes-Antoing

Niki Devoldere 1 week 6 days ago
01 November 2019

Vandaag ben ik na lang twijfelen toch naar Peronne vertrokken om er de chrono te gaan rijden. Dit is waarschijnlijk niet ideaal 2 dagen voor de duathlon in Reusel, maar na mijn overwinning daar vorig jaar, kriebelde het te veel. Bovendien heb ik nooit deugd van te veel kalmte.

Start was van 8u tot 10u. Toen ik om 9u in de auto stapte voelde ik de bui al hangen. Van wat druilende druppels, ging het steeds meer over in regen die niet meer stopte. Na een drogere periode zal ik opnieuw verrast worden op een glijbaan. Dit terwijl ik de banden zonder profiel nog niet had gewisseld.

La Laurent Meunier 45km MTB race

Niki Devoldere 2 weeks 4 days ago
27 October 2019

Het is 17 jaar geleden dat ik naar deze wedstrijd trok, die nochthans vrij uniek is. 45km racen op een parcour in lijn met een massastart. Een soort van beachrace in het binnenland dus. Ikzelf ben deze week heel goed hersteld van de toch zware beach XL. Door de regelmaat van de laatste maanden voel ik dat de conditie en het recupereren stilaan beter wordt. Ik profiteerde er deze week, die de laatste was met het zomeruur, om nog eens een goede trainingsweek te maken.

Beach XL Oostende

Niki Devoldere 2 weeks 4 days ago
19 October 2019

Vorig weekend stond de Beach XL op het programma. Weer een wedstrijd waar ik samen met Yannis kon aan deelnemen. Yannis zou de Light doen, goed voor 20km beachrace en 14 km trail run. Ikzelf zou de XL doen, goed voor 40km beach race en 21km trailrun.

Pages