Uit de sportmagazines

Elite maakt indoortraining betaalbaar, stiller en eenvoudiger

Cycling.be 5 days 1 hour ago
De Elite Suito direct-drive-indoortrainer heeft niet alleen een nieuw uiterlijk, maar is gebruiksvriendelijker, want de 11-speed-cassette is al geïnstalleerd en hij vraagt praktisch geen assemblage. En dat allemaal aan een erg aantrekkelijke prijs.

Cannondale steekt aluminium CAAD in compleet nieuw jasje

Cycling.be 5 days 2 hours ago
Cannondale bewees al meerdere decennia dat het kan omgaan met aluminium. De CAAD-reeks vergaarde al snel een ijzersterke reputatie en nu komt daar de jongste evolutie bij, de volledig nieuwe CAAD13.

E-racefiets van Specialized is licht en rijdt ver

Cycling.be 5 days 3 hours ago
Er ging een reeks opvallende reclamefilmpjes aan vooraf - met name die van Sagan kreeg veel belangstelling - en nu is de eerste racefiets met elektronische ondersteuning van Specialized een feit. De Creo SL kreeg een compleet vernieuwd eigen Turbo SL-motorsysteem.

Meer gelopen dan de rest, als eerste over de finish, en toch niet gewonnen

Running.be 5 days 9 hours ago
Je start voor het eerst aan een ultra en komt als eerste over de streep. Een fenomenale prestatie. Groot is dan ook de ontnuchtering als je hoort dat je uit de uitslag geschrapt wordt, terwijl je eigenlijk meer liep dan de concurrentie. Ziehier het verhaal van Tom Fairbrother.

Hoe voorkom je bloedende tepels tijdens het lopen?

Running.be 5 days 10 hours ago
Bloedende tepels zijn voor mannelijke lopers een van de irritantste kwalen. Running.be geeft tips hoe je de zogenaamde 'loperstepel' voorkomt en indien nodig behandelt.

Het nut van wandelpauzes tijdens een loopwedstrijd

Running.be 5 days 10 hours ago
Wandelen tijdens een wedstrijd staat voor veel lopers gelijk aan de handdoek in de ring werpen. Maar soms hebben wandelpauzes wel degelijk zin. Thijs Dekiere, coach bij Energy Lab, licht de voordelen van wandelbreaks toe.

Vijftig plus en starten met hardlopen? Deel 3

Prorun.nl 5 days 18 hours ago
Als je jarenlang inactief bent geweest met sporten is er een grote kans dat je spieren niet krachtig genoeg zijn om te beginnen met duurtraining. Eerst sterker worden is het advies. We hebben trainingstips om je kracht te verbeteren.

Hoe onderhoud je op reis de conditie?

Cycling.be 6 days 2 hours ago
Vertrek je nog op vakantie en wil je op hotel toch nog je fietsconditie onderhouden? Dan hebben we enkele handige en weinig tijdrovende alternatieve trainingstips voor jou!

De buitenaardse prestatie van De Gendt in cijfers en KOM's

Cycling.be 6 days 7 hours ago
We zijn veel gewoon van Thomas De Gendt, maar wat hij zaterdag in de achtste etappe van de Tour de France liet zien, tartte alle verbeelding. Als we de cijfers van zijn grootse nummer erbij nemen, wordt het allemaal nog indrukwekkender. Als toemaatje krijg je nog ons eerder interview met zijn coach.

Hoe meet de Stryd de luchtweerstand?

Prorun.nl 1 week 1 day ago
Als je de windsnelheid weet, kun je de luchtweerstand uitrekenen. Daarmee weet je hoeveel vermogen nodig is om de wind te compenseren. Maar hoe meet de Stryde dat nu?

Pages