Nieuws van de Nederlandstalige nieuwssites

Indoor trainen: motivatievideo’s

3athlon.nl 5 hours 26 min ago

Nu de herfst voor de deur staat en ook het wedstrijdseizoen tegen het einde loopt, wordt het weer tijd om binnen ‘op de roller’ te gaan trainen. Hoewel deze trainingen zeer effectief zijn, zijn het vaak niet de meest inspirerende work-outs. Daarom posten we de komende weken regelmatig circa twee uur aan videomateriaal om tijdens de training te kijken. 

Afgelopen weekend liep Eliud Kipchoge tijdens de marathon van Berlijn een nieuw wereldrecord: in 2:01:39 finishte hij net na de Brandenburger Tor. Daarmee is hij nog maar 1:40 minuten verwijderd van het moment dat er iemand onder de magische 2 uur duikt. Nike had in 2016 een project genaamd ‘Breaking 2’. Hierin werd alles op alles gezet om onder de 2 uur te lopen. Slechts 26 seconden kwam Kipchoge, toen onder ideale omstandigheden, tekort. In onderstaande video’s eerst de laatste meters van Eliud Kipchoge van de marathon Berlijn afgelopen weekend en daaronder de documentaire Breaking 2.

(tekst gaat verder onder de video’s)

We blijven bij het lopen. De Keniaanse stam van de Kalenjin overheerst in het lange afstands lopen. Ze beweren dat hun speciale dieet het geheim achter het succes is. De Nederlander Hugo van den Broek coacht een aantal Keniaanse hardlopers en komt ook aan het woord over het dieet van de Kalenjin. Een hoeksteen van het dieet is Ugali. Onder andere Van den Broek legt in onderstaande video uit wat Ugali is en wat de Kalenjin nog meer eten. Daarnaast worden er nog een aantal factoren aangewezen waarom het uitstekende lopers zijn. 

(tekst gaat verder onder de video)

Dat je geen uitzonderlijk atleet hoeft te zijn om een schijnbaar onmogelijk doel te halen bewijzen Jayson en Brandon. De vrienden besluiten een ultra marathon te lopen. Niet zomeer eentje, maar één van 102.9 mijl (ruim 166 kilometer) met ruim 6000 hoogtemeters. In onderstaande video zie je hoe twee gewone mensen naar zo’n groot doel toe trainen en leven en hoe ze hun ultramarathon beleven.  

The post Indoor trainen: motivatievideo’s appeared first on 3athlon.nl.

Gevecht in de achterhoede: alles om de finish te halen

3athlon.nl 10 hours 19 min ago

We lezen vaak over de winnaars van een triathlon: top triatleten die een goede race hebben gedraaid. Soms gaat een race echter niet als gepland. Anoniem wordt er in de achterhoede gevochten om te finishen. Arie van der Kuil beleefde tijdens Challenge Almere-Amsterdam een slechte dag, maar wist door te vechten toch nog binnen de tijdslimiet te finishen: 14:49:49.

Triathlon is de grootste passie van Van der Kuil: ,,Ik ben in 2008 gaan zwemmen om gewicht te verliezen en niet veel later met triathlon in aanraking gekomen. Triathlon is nu mijn grootste passie. Naast mijn baan als coördinator bij een aannemer in de bouw ben ik zwemtrainer bij Triathlon Vereniging Spijkenisse en maak ik ook trainingsschema’s voor beginnende triatleten.” Bovenop de te overbruggen afstanden heeft van der Kuil nog een extra uitdaging: ,,In 2001 heb ik wegens een hartafwijking een pacemaker gekregen. Sinds die tijd is het vechten met mijn gewicht.” Het was de droom van Van der Kuil om een Long Distance te finishen: ,,Inmiddels heb ik er drie volbracht.” 

Van der Kuil debuteerde ook in Almere op de Long Distance: ,,In 2013 heb ik in Almere mijn eerste gedaan. Ik had toen met een paar trainingsvrienden besloten om Challenge Almere-Amsterdam te doen. We hebben er toen samen naartoe getraind en als toetje de race gedaan. Almere was voor ons de ideale race omdat het relatief dichtbij is en in eigen land is altijd leuk. Afgelopen januari heb ik met mijn coach Robert de Korte van Edo Sports de stoute schoenen aangetrokken en besloten om weer aan Challenge Almere-Amsterdam mee te doen.” 

Geen beste dag

Van der Kuil beleefde tijdens Challenge Almere-Amsterdam 2018 echter niet zijn beste dag. ,,In één woord samengevat: hels. Nadat ik een seizoen heb gedraaid die alle verwachtingen te boven ging, ontstonden er zeven weken voor Challenge Almere-Amsterdam problemen binnen de familie. Dit kostte me veel energie, waardoor het trainen niet lekker meer ging. Uiteindelijk toch besloten om de hele starten omdat ik mezelf niet zomaar uit het veld wilde laten slaan.” 

Daardoor stond Van der Kuil acht september dus toch aan de start van Challenge Almere-Amsterdam. ,,Uiteindelijk heb ik redelijk ontspannen naar de start toe kunnen leven.” Normaal gesproken is het zwemonderdeel het sterkste punt van Van der Kuil, maar dit keer ging alles anders. ,,Met het zwemmen ging het eigenlijk al niet lekker. Ik kwam door de drukte nooit echt in mijn ritme. Bij de tweede ronde kwamen daar nog enige golfslag en de start van de Middle Distance bij. Voor het eerst in mijn triathloncarrière was ik blij toen het zwemmen achter de rug was.” 

Goede moed ondanks stroeve start

Ondanks de stroeve start hield Van der Kuil moed. ,,De wissel ging lekker snel en ik ben met goede moed op de fiets gestapt. Uiteraard met respect voor de afstand en de stevige wind, ik wist dat ik berekenend moest gaan rijden. Na veertig kilometer begon ik echter pijn in mijn rug te krijgen. Deze was na zestig kilometer zo heftig dat ik besloot om door te rijden naar de coachings-zone bij het negentig kilometer punt, zodat ik van daar af terug kon naar de wisselzone om mezelf daar af te melden.” 

(tekst gaat verder onder de foto)

Van der Kuil over de Almeerse dijken. (foto: Arie van der Kuil)

In de coachings-zone aangekomen kwam de frustratie eruit: ,,Mijn fiets en helm werden in de berm gegooid en ik was blij dat ik op de grond kon liggen om mijn rug te strekken.” Daar stond ook Natasha, een vriendin van Van der Kuil. Zij was het niet helemaal eens met de plannen van Van der Kuil: ,,Ze heeft op me ingepraat en me rek- en strekoefeningen laten doen. Daarnaast heeft ze mijn bidons gevuld en gezorgd dat ik te eten had. Toen ik een beetje bijgekomen was heeft ze me min of meer gesommeerd verder te gaan. Daar heb je vrienden voor.” 

Ook de tweede ronde sloeg de rugpijn toe: ,,Ik heb de tweede ronde veertig kilometer pijnvrij kunnen rijden, maar daarna begon mijn rug weer op te spelen. Met name naar het einde toe werd het erg zwaar.”

Opluchting

In de wisselzone aangekomen was er opluchting: ,,Toen ik zag dat ik binnen de tijd kon finishen, gaf me dat moed om weer door te zetten. Mijn vriendin en haar dochtertje hielden mij op de been, evenals alle anderen die mij volgden.” 

Ook het looponderdeel verliep niet optimaal. ,,Het lopen begon goed, maar al na 500 meter kreeg ik krampscheuten in mijn linker bovenbeen waardoor ik moest wandelen. Ik heb mij toen gefocussed om de kramp eruit te wandelen. Na een kleine twee kilometer was de kramp weg, waarna ik de eerste halve marathon heerlijk heb kunnen hardlopen. Ik heb genoten van de geweldige sfeer langs het parcours en vooral bij de drankposten. De tweede helft van de marathon begon vermoeidheid een rol te spelen. Ik moest toen bijvoorbeeld wandelen om hellingen op te komen. De drive die ik toen nog had om te finishen werd iedere keer toen ik door het stadion kwam versterkt. Het was echt geweldig om daar iedere keer langs te komen, mede door de dertig man van Triathlon Vereniging Spijkenisse die daar stonden. Ik kreeg daar echt kippenvel van.” 

(tekst gaat verder onder foto)

Van der Kuil tijdens de marathon. (Foto: Van der Kuil)

Hoe dichter Van der Kuil bij de finish kwam, hoe zwaarder het werd. ,,De laatste twee loopronden zijn Cathy en Gerard, twee clubgenoten, met me meegelopen en gefietst om me te ondersteunen. Ze vertelden me dat iedereen van de vereniging zou wachten tot ik gefinisht was. Bij het ingaan van de laatste ronde kreeg ik te horen dat ik genoeg tijd zou moeten hebben om op tijd te finishen. Toen ik tijdens de laatste ronde uit het bos kwam, zag ik in de verte het stadion met alle lichten. Deze kwam langzaam dichterbij en het geluid werd ook steeds harder. Langzaam kwam ook het besef dat ik ging finshen. Het laatste stuk richting de finish liep ik door een erehaag van supporters, confetti en vuurwerk voordat ik mocht finishen. Ik heb hier echt enorm van genoten. Dat ik mijn medaille van Yvonne van Vlerken kreeg, was toch wel de kers op de taart.” 

Bijna twee weken na de race kan Van der Kuil zich langzaam toch trots voelen. ,,Ik kijk met gemengde gevoelens terug naar Challenge Almere-Amsterdam 2018. Enerzijds ben ik trots en dankbaar, anderszijds teleurgesteld omdat er veel meer in had gezeten na zo’n top seizoen. Nadat alles in de dagen erna bezonken is, ben ik toch wel trots geworden dat ik alsnog kon finishen. Inmiddels durf ik naar de volgende Long Distance uit te kijken. Welke dat gaat worden weet ik nog niet, maar ik zou heel graag Ironman Lanzarote een keer willen doen. Dat lijkt nu nog niet haalbaar, maar wat ik altijd zeg op de club: ‘pijn is emotie en emotie kun je uitschakelen’. Waarmee ik wil zeggen dat je meer kunt dan je denkt, dus wie weet komt het er nog van. Nu ga ik eerst alleen sporten voor mijn plezier, om mijn fitheid weer een beetje op niveau te krijgen en verder af te vallen.” 

The post Gevecht in de achterhoede: alles om de finish te halen appeared first on 3athlon.nl.

In beeld gevangen: Triathlon Zutphen

3athlon.nl 14 hours 37 min ago

Spanning, concentratie, vermoeidheid en plezier – het is allemaal af te lezen op de gezichten van de deelnemers bij de Triathlon Zutphen. Een wedstrijdverslag van de 1/16e en 1/8e triathlon las je hier, een sfeervideo kon je hier al bekijken. Maar nu dus nog een aantal foto’s! 

The post In beeld gevangen: Triathlon Zutphen appeared first on 3athlon.nl.

Bijzondere race: Alaskaman Extreme Triathlon

3athlon.nl 1 day 5 hours ago

De Alaskaman Extreme Triathlon, die dus in Alaska wordt gehouden, is één van de meest uitdagende triathlons ter wereld. Dat heeft onder andere te maken met het ijskoude water en de honderden hoogtemeters die je bedwingt op het fiets- en loopparcours.

Met een hoorn wordt vroeg in de ochtend (4.45 uur) het startsein gegeven. De 4,1 kilometer zwemmen leg je af langs de kustlijn van Seward in een watertemperatuur van maximaal 13 graden. Dat het water extreem koud zal zijn, blijkt wel uit de eis van de organisatie om in ieder geval een neopreen wetsuit, sokken en badmuts te dragen. Daarnaast wordt aangeraden om oordoppen te dragen en onbedekte huid in te smeren met vaseline.

Heb je het koude water getrotseerd, dan staat je een uitdagend 182 kilometer lang fietsparcours te wachten. Een groot deel van het fietsparcours voert over de Seward Highway. Je rijdt door ongerepte natuur, waarbij hoge bergen zorgen voor een adembenemend uitzicht. Beren op de weg zijn niet uitgesloten en Bear Spray om deze wilde beesten op afstand te houden wordt dan ook aangeraden. De gemiddelde temperatuur is 10 tot 15 graden, maar het voelt kouder aan door de wind en de temperatuur kan daarbij sterk dalen wanneer het regent.

Afsluitend loop je 44 kilometer over een grotendeels onverhard trailpad waarbij je maar liefst 2890 hoogtemeters overbrugt. Het eerste gedeelte is nog vrij vlak, maar na een kilometer of 8 staat je de eerste beklimming te wachten. Dat is echter niets bij de uitdaging die aan het eind op je wacht. Het meest heftige gedeelte van de Alaskaman is dan ook de laatste 13 kilometer van het loopparcours. Over smalle, rotsige trailpaden bedwing je meer dan 1200 hoogtemeters.

De volgende editie staat gepland op 29 juni 2019, maar de inschrijving opent in november en slechts 300 atleten kunnen deelnemen. Durf jij de uitdaging aan? Misschien overtuigen onderstaande foto’s je!

Volledig ingepakt gaan de atleten van start (Foto: Bill Klemm) Het fietsparcours leidt over de Seward Highway (Foto: Bill Klemm) In de ongerepte natuur kun je zelfs beren tegengekomen (Foto: Eric Wynn) Het loopparcours bestaat grotendeels uit onverharde treilpaden (Foto: Eric Wynn) De hoge bergen zorgen voor een adembenemend uitzicht (Foto: Bill Klemm) Bij de Alaskaman Extreme Triathlon ben je continu aan het klimmen en dalen (Foto: Eric Wynn) De laatste 13 kilometer loopt steil omhoog over een rotspad (Foto: Bill Klemm)

The post Bijzondere race: Alaskaman Extreme Triathlon appeared first on 3athlon.nl.

Danny Van Rompaey breekt sleutelbeen maand voor Kona

3athlon.be 1 day 8 hours ago

Danny Van Rompaey (foto: Chris Hofkens)

Het had een echte feestweek moeten zijn voor Danny Van Rompaey, met zijn verjaardag en zijn benefiet voor zijn deelname aan het WK Ironman in Hawaii over minder dan een maand. Maar die deelname staat plots op de helling na een val met de fiets. De triatleet van Trinity moest op een fietstraining uitwijken voor een auto. Hij ging vol in de remmen, maar kon niet vermijden dat hij overkop ging. Het verdict is hard: een gebroken sleutelbeen en mogelijk een kruis over zijn deelname in Hawaii. Of toch niet?

Danny Van Rompaey was in alle staten toen hij in juni dit jaar in Nice zijn kwalificatie voor het WK Ironman binnenhaalde. De laatste maanden stond alles in het teken van deelname aan het WK, maar nu lijkt Kona even heel veraf. “En dan lig je plots tegen de grond,” doet Danny zijn verhaal. “Op 30 dagen van mijn droomfinish in Kona. Donderdagavond op de fiets heb ik een auto moeten ontwijken. Ik ging vol in de remmen en over de kop. Het verdict was hard: een gebroken sleutelbeen, een onmiddellijke operatie en geen deelname volgens de arts op de spoed… Mijn wereld stond even stil. Ik ben ondertussen al geopereerd en mocht een dag later naar huis. Volgens de specialist wordt het heel moeilijk om alsnog de start in Hawaii te halen op 13 oktober, maar niet onmogelijk, dus daar trekken we ons voorlopig aan op. De volgende weken wordt het een combinatie van crosstrainer, rollen en pijnstillers,” aldus een ontgoochelde Danny.

Hij liet het niet aan zijn hart komen en genoot afgelopen weekend toch van zijn benefiet party, een dag voor zijn 45ste verjaardag. Dus Danny, proficiat met de nieuwe age group, maar vooral heel veel beterschap gewenst. See you in Kona!

Na Bilzen en La Roche worden triatlons Kanne en Deinze ook 111 in 2019

3athlon.be 1 day 8 hours ago

Sportevents heeft zijn triatlonkalender voor 2019 klaar en er zitten een paar interessante nieuwigheden bij. Zo gaat Sportevents voluit voor de 111 formule, bestaande uit 1.000 meter zwemmen, 100 km fietsen en 10 km lopen. De formule werd al toegepast in Bilzen de afgelopen jaren en in het verleden organiseerde Sportevents ook een 111 in La Roche. De Trinatura van La Roche wordt in 2019 opnieuw een 111. Naast Bilzen en La Roche komen er nog twee 111 triatlons bij. The Cave triathlon in Kanne stapt van de 1/3de afstand naar de 111 en de halve triatlon van Deinze wordt ook een 111.

“Met deze nieuwe formats en afstanden zorgen we voor nog meer fun en uitdaging,” laat Wim De Doncker van Sportevents weten. “Met zes zeer gevarieerde wedstrijden gaan zowel de toppers als de recreanten zich weer volop kunnen uitleven. Ook voor de off road fanaten hebben we prachtige uitdagingen in de Ardennen klaar staan.”

Herderen twee weken later, extra sprint in Bilzen

De sprinttriatlon van Herderen, een organisatie samen met JTTL, met zwemmen in binnenbad in Bilzen en fietsen en lopen in Herderen was de laatste jaren de vaste seizoensopener. In 2019 schuift de triatlon twee weken op. De nieuwe datum is 31 maart. Het wordt opnieuw één van de eerste testen van het seizoen, waarbij we de laatste jaren telkens een sterk deelnemersveld zagen, veel wind en enkele stevige kuitenbijters in het fietsen. Op 12 mei is er opnieuw de populaire Ilumen 111 van Bilzen met 500 deelnemers, de laatste jaren telkens lang op voorhand uitverkocht. Wie dit keer de inschrijvingen niet haalt of voor wie 111 km nog net te hoog gegrepen is, komt er een nieuwe sprinttriatlon bij.

Trinatura eerste offroad 111 ter wereld

De Trinatura biedt dezelfde uitdaging als in 2018: een battle tussen duatleten en triatleten. De lange afstand krijgt wel een totaal andere dimensie met 1.000 meter zwemmen of 3 km trailrun,  100 km mountainbiken (!) en als toetje een trailrun van 10km. Dit is de eerste 111 offroad triatlon en duatlon ter wereld. Het parcours in en langs Berismenil en La Roche kennende, wordt dit er eentje voor de mannen van de lange adem en de grote motor. De Trinatura van La Roche vindt plaats op 25 mei 2019. Nog voor de offroad liefhebbers is er de Nisraman op 21 juli 2019. Hier gaat Sportevents terug naar het oude format. Ze schrappen de ultra lange afstand van het programma. Naast de traditionele 1.000 meter zwemmen, 42 km fietsen, 18 km mountainbiken en 10 km trailrun is de ‘lite’ terug van weggeweest. Afstanden hier zijn 500 meter zwemmen, 20 km fietsen, 18 km mountainbiken en 5 km trailrun.

1/3de en halve worden ook 111

Sportevents pakt in 2019 uit met twee nieuwe 111 triatlons. In Kanne was The Cave Triathlon de afgelopen twee jaar nog een 1/3de triatlon. In 2019 wordt The Cave Triathlon getransformeerd naar de 111 afstand, terwijl de sprint onveranderd blijft. Scherprechter blijft de Slingerberg. Nieuw is een 600 meter lange passage voor zowel de korte als de lange afstand met aparte in- en uitgang doorheen het vernieuwde, verlichte deel van de grot dat vanaf oktober 2018 deel gaat uitmaken van het Limburgs fietsnetwerk. Indien deze passage geasfalteerd wordt, zou het wel eens kunnen dat de atleten er met de fiets door mogen. Kanne staat op 30 juni op de kalender.

De andere nieuwe 111 is de triathlon van Deinze. De datum van 24 en 25 augustus is voorlopig nog onder voorbehoud maar het is al wel zeker dat de halve triatlon er na zes jaar vervangen wordt door de nieuwe 111 formule. De ‘Deinze 111’ is de enige echte stads-111 van de reeks met veel sfeer en supporters op de grote markt. De sprint met bijhorende business triatlon staan net als de voorbije twee jaar ingepland op zaterdagavond.

Zet alvast 15 oktober met stip in je agenda want daags na de verkiezingen oftewel twee dagen na het WK Ironman gaan de inschrijvingen voor al deze races open. Meer info op de website van Sportevents of via hun facebookpagina.

 

Terugblik: ITU World Triathlon Gold Coast [VIDEO]

3athlon.nl 1 day 11 hours ago

Afgelopen weekend was natuurlijk de ITU World Triathlon in Gold Coast. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen konden de Nederlanders voorin helaas geen echte rol van betekenis spelen, maar spannende wedstrijden waren het zeker. Bij de mannen ging de winst naar de Franse Vincent Luis, bij de dames naar de Australische Ashleigh Gentle. Onderstaand twee video’s met mooie samenvattingen van beide races. 

The post Terugblik: ITU World Triathlon Gold Coast [VIDEO] appeared first on 3athlon.nl.

In beeld gevangen: Triathlon Zutphen [VIDEO]

3athlon.nl 1 day 13 hours ago

Eerder kon je al lezen wie bij de Triathlon Zutphen met de winst naar huis gingen. In deze sfeervideo hebben we nog meer fanatieke atleten, van zowel de 1/16e als 1/8e triathlon, in beeld gevangen. 

The post In beeld gevangen: Triathlon Zutphen [VIDEO] appeared first on 3athlon.nl.

Goede prestaties Age Groupers Ironman 70.3 Nice

3athlon.nl 2 days 5 hours ago

Nice stond gisteren in het teken van de Ironman 70.3. Bij de pro’s zagen we geen Nederlandse deelnemers, maar in de Age Group categorieën werden daarentegen een aantal goede prestaties neergezet.

Pim Veeger stond op het podium bij de Age Group 55-59. Als twaalfde van zijn Age Group kwam hij uit het water en op de fiets kon hij al snel naar voren opschuiven. Daar reed hij zelfs nog een tijd op de eerste plaats, totdat hij door de Franse Jean-Marie Garcia werd ingehaald. De tweede positie kon hij echter vasthouden tot het eind en na 5:20:04 bereikte Veeger dan ook de eindstreep. René van Ravenzwaaij werd in dezelfde categorie 12e in een tijd van 5:35:47. Herman van der Waal klokte een eindtijd van 5:43:27 en dat bracht hem tot een 18e plaats.

In de Age Group 60-64 was het Klaas de Leth die de beste prestatie neerzette. Na het zwemonderdeel was het echter Henk van Pelt die als tweede in deze categorie het water verliet, gevolgd door De Leth op anderhalve minuut achterstand. De Leth kwam als vierde van zijn fiets af, Van Pelt als zesde. Tijdens het looponderdeel liepen de twee mannen lange tijd bij elkaar in de buurt, maar uiteindelijk was het De Leth die naar de derde plaats kon lopen in een tijd van 5:41:35. Van Pelt eindigde met zijn tijd van 5:54:33 op een zesde plaats.

Marijke Zeekant won in de Age Group 60-64. In deze leeftijdscategorie gingen slechts twee atletes van start en Zeekant zette haar concurrente al direct op grote achterstand. Die werd gedurende de wedstrijd groter en groter tot Zeekant uiteindelijk de winst pakte met een voorsprong van meer dan 27 minuten. Ze finishte in een tijd van 6:06:58.  

In de Age Group 40-44 eindigde Arenda Grimberg op een 11e plaats. Na het zwemonderdeel lag ze in negende positie en tijdens het fietsen schoof ze op naar een vijfde plaats. Bij het looponderdeel lukte het haar niet die positie vast te houden en uiteindelijk finishte ze net buiten de top 10 in een tijd van 5:54:03.

Edith Koole werd achtste in de Age Group 45-49. Een goede start zorgde ervoor dat ze als vijfde het water verliet. Tijdens het fietsen moest ze twee plaatsen toegeven en ook tijdens het looponderdeel werd ze door één atlete ingehaald. Desondanks finishte ze in een achtste positie na 6:03:40. 

Rudy von Berg en Manon Genet winnen bij pro’s
De wedstrijd bij de pro’s werd gewonnen door Rudy von Berg, een Amerikaanse atleet met Belgische roots. Hij finishte in een tijd van 4:09:50. Von Berg meldde zich direct vooraan in de wedstrijd en ging er op de fiets vandoor. Zijn uitstekende halve marathon, die hij met een gemiddelde van 3:44 per kilometer volbracht, gaf de andere atleten geen ruimte om de achterstand goed te maken. De grote favoriet voor de winst, de Belgische Frederik van Lierde, moest genoegen nemen met een tweede plaats in 4:15:24. Markant detail: vlak voor de race werden de hardloopschoenen van Van Lierde gestolen. Hij vond gelukkig snel iemand met dezelfde maat en hetzelfde merk schoenen waarvan hij de schoenen kon lenen. Derde werd de Italiaanse Giulio Molinari in 4:16:06.  

Bij de dames was de Franse Manon Genet de snelste met een eindtijd van 4:46:29. Na het zwemmen pakte zij de leiding en die hield zij nagenoeg de hele wedstrijd vast. De Zwitserse Nina Derron en Franse Jeanne Collonge zaten haar continu op de hielen, maar konden Genet niet van de winst afhouden. Derron werd tweede in 4:50:12, Collonge eindigde op de derde plaats in 4:55:10.

The post Goede prestaties Age Groupers Ironman 70.3 Nice appeared first on 3athlon.nl.

Frederik Van Lierde over zijn gestolen schoenen in Nice

3athlon.be 2 days 8 hours ago

Zondag kon u al lezen hoe Rudy Von Berg de 70.3 Ironman van Nice won en hoe Frederik Van Lierde tweede werd. Dat laatste bleek uiteindelijk nog een geweldige meevaller want daags voor de wedstrijd werden Frederik’s loopschoenen uit de wisselzone gestolen. Medewerkers van de organisatie betrapten de dieven en gingen er nog achteraan, maar kregen ze niet te pakken. Gelukkig vond Frederik nog wel iemand met dezelfde schoenen, gelukkig ook nog in de juiste maat. In Het Nieuwsblad vertelde Frederik zijn verhaal.

“Twee mannen klommen over het hek en gingen er vandoor met de loopzakken van rugnummer één en twee,” vertelt Fre aan Maarten Delvaux. “Enkele vrijwilligers van de organisatie zagen het gebeuren en gingen achter hen aan maar kregen hen niet meer te pakken. Allicht ging het om enkele dronken vandalen die stoer wouden doen. Ik denk niet dat ze veel kunnen aanvangen met mijn loopschoenen, sokken en gels. Gelukkig kon ik van iemand anders nog snel een paar loopschoenen lenen. Iemand met hetzelfde merk en dezelfde maat dan nog. Anders had ik in de problemen gezeten.”

Wie hier niet was, zal volgend jaar grote ogen trekken

Door de zwaartekracht van de 70.3 van Nice zondag denkt Frederik ondertussen ook aan het WK van volgend jaar. “Als ik mij kan kwalificeren wil ik wel proberen om er een mooie ereplaats te behalen. Maar dan zal ik mij wel specifiek moeten voorbereiden op de halve afstand, anders kom ik er niet aan te pas. De parcourskennis die ik vandaag opdeed zal een groot voordeel zijn ten opzichte van de concurrentie. Wie hier vandaag niet was, zal volgend jaar grote ogen trekken. Het parcours is voor 60% hetzelfde als dat van de Ironman op de volledige afstand, maar vooral het begin is veel agressiever. Wanneer je het uit water komt ga je op de fiets meteen van zeeniveau naar duizend meter hoogte. Zo’n zwaar parcours ligt me wel. Dit geeft me extra motivatie om hier volgend jaar deel te nemen.”

Frederik lijkt ook klaar te zijn voor Hawaii, al wordt zijn voorbereiding anders dan vorige jaren. Geen trip naar de States, wel drie weken de hoogtekamer in en dan acht dagen voor het WK in Kona naar Hawaii trekken.

Lees hier het volledige interview in Het Nieuwsblad.

Pages