Nieuws van de Nederlandstalige nieuwssites

Transition #12 Sneak Preview

transition.nl 14 hours 44 min ago

Vrijdag verschijnt Transition editie twaalf, het lifestyle ledenblad van de Nederlandse Triathlon Bond. Wij laten je alvast even voorgenieten van deze extra dikke eindejaarsspecial. \\\\\\\\\\\\ Met het thema ‘the next step’ helpt de redactie je op weg in je offseason. Volgend jaar sneller racen? Langere wedstrijden doen? Slimmer eten en trainen? Vanuit diverse invalshoeken krijg […]

Het bericht Transition #12 Sneak Preview verscheen eerst op Transition.

RBR Series; Jeugd- en Juniorencircuit; Mooie mensen; Dik, Gregor, Rini, Els – WTJ 646

3athlon.nl 1 day 7 hours ago

DINSDAG – Behalve de Teamcompetities zijn zaterdag in Papendal ook twee andere circuits gepresenteerd. De Run-bike-run Series zijn aan de derde jaargang toe. Als je naar de data kijkt, wordt het een compact circuit. Beginnend op 31 maart in Oldenzaal met de team relay. Een week later het inmiddels tweede uitstapje over de grens naar de duathlon van Geel. Een maand later (6 mei) is het NK sprint in Hoogerheide. Beide wedstrijden in de grensstreek laten de duatleten stayeren. Op 20 mei staat race vier op het menu: de Zemike RBR van Groningen. Bijzonder want hier gaat het om de sprint afstand in achtervolgingsvorm. Op 16 juni is de afsluitende wedstrijd in Nijmegen bij organisator/duatleet John Aalbers. De Gelderse Rijnstad is dus volop betrokken bij de circuits. Nu maar hopen dat de bewoners van de Eilanden de evenementen geaccepteerd hebben. Het NK in Spijkenisse maakte derhalve geen deel meer uit van de RBR Series 2018. Armand van der Smissen zette het circuit uiteen. Hij verklaarde de compacte reeks uit het feit dat de teams daarom verzochten en liever geen zomerstop wensten. Bovendien gaf dat dualeten, die ook triathlons doen de kans in beide circuits uit te komen. Titelverdedigers zijn Hellas en RTC.

 
Haarlemmermeer

 
Het jeugd- en juniorencircuit opent met het NK crossduathlon in Austerlitz. Op 19 mei volgt een nieuwe wedstrijd in de Haarlemmermeer, die meetelt als ETU kwalificatiewedstrijd. Op 2 juni maakt het NK sprint Rotterdam dus geen deel uit van de Eredivisie, maar wel van het Forte JJC. Op 23 juni is Zeewolde wederom gastheer van het circuit. Naar een wedstrijd in het weekend van 8 juli wordt nog gezocht. In de sprint series in Veenendaal (26 augustus) zijn wederom punten te verdienen. De finale van dit circuit is wel op 7 oktober op het NK RBR Spijkenisse.

 
Studio Sport 

 
De variatie is groot. Die conclusie mogen we trekken. In mijn analyse gisteren dat de traditionele pers maar moeilijk met alle veranderingen om kan gaan, mogen we niet vergeten dat het gros van de triatleten niet uit is op veel publiciteit. Anderzijds werkt het altijd wel goed bij onderhandelingen met potentiële teamsponsors. Ik blijf echter ook de woorden van Martijn Keijsers – een van de Founding Fathers van de Teamcompetitie – onthouden: mijn droom is om op zondagavond met het bord op schoot Studio Sport te kijken en daar de Eredivisie-wedstrijden voorbij te zien komen. Zo ver is het nog niet. Helaas.
Opvallend trouwens dat de Belgische T3-Series nog niet geheel op orde zijn en dat ook Lille de battle tussen de beste teams uit Nederland en België nog niet op haar affiche heeft staan. Maar ach, die wedstrijd is pas 23 september. Nog alle tijd.

 
Mooi mens Dik Wessels

 
Ander nieuws: in Overijssel is op 71-jarige leeftijd Dik Wessels overleden. De Rijssense bouwondernemer (VolkerWessels) was ook dit jaar nog bij de triathlon van Holten present. Hij ging zelfs op de motor mee om de wedstrijden van dichtbij te kunnen volgen en dochter Inge deed mee in een van de trio-teams. Het bedrijf is hoofdsponsor van de Triathlon Holten en van Rachel Klamer. Gerekend tot een van de rijkste Nederlanders (naar schatting 2,1 miljard) was Dik Wessels heel benaderbaar. Op de tribune spraken we elkaar dit jaar nog. Mooie anekdote was dat hij wist dat ik voor de Persgroep werkte en hij dus de puin die mijn vroegere baas bij FC Twente had achtergelaten, moest zien te ruimen. Dat is hem goed gelukt. Een mooi mens is van ons heen gegaan. We wensen de familie veel sterkte.

 
Fedor Hes (47) is dus de opvolger van Koen de Haan bij Squadra. Eerder was hij bondscoach voor de verstandelijk beperkte wielrenners bij de KNWU. Ook het eerste onderdeel beheerst Fedor, want hij was jarenlang zwemcoach onder meer in Vlaanderen en in Amsterdam, waar hij Marleen Veldhuis naar grote hoogten bracht. Squadra haalt een ervaren binnen en ziet Koen ook niet helemaal vertrekken. Als oprichter van Squadra blijft hij bestuurslid, maar Sunweb wordt wel zijn broodheer.

 
Gregor en Rogelli: al 30 jaar

 
Over wielrennen gesproken. Of over sponsortrouw gesproken. In 1986 tekende Gregor Stam een contract in wielerdorp Sint Willebrord bij Rini Wagtmans en zijn bedrijf Rogelli. Al die jaren zijn de contacten blijven bestaan. Gregor bezocht Rini vorig jaar toen hij en passant mee deed aan de triathlon van Oud Gastel. En ook vandaag was de eerste Europees triathlonkampioen weer eens in West-Brabant om gezellig bij de kletsen bij meesterdaler/oud-geletrui drager en groots weldoener Rini Wagtmans. Op de foto staat ook zoon Merijn. Pracht plaatje van drie mooie mensen.

 
Privé-jet voor Els

 
Een mooi mens is ook Els Visser. Een verademing in de sport, die ze als nieuwkomer zo heerlijk onbevangen tegemoet treed. Na een aantal intensieve trainingsweken inclusief lelijke val, stond afgelopen zondag eindelijk haar eerste wedstrijd Down Under op de rol. Met een soort van privé-jet vloog ze van Brisbane waar ze verblijft naar Hervey Bay. Daar was een 100 k-triathlon oftewel 2-80-18 wedstrijd. Het zwemmen en fietsen ging erg goed, bij het lopen voelde ze nog wel de pijn van de blessure en moest ze het na 10 kilometer rustiger aan doen. Lange tijd lag ze tweede in de wedstrijd, uiteindelijk passeerde Alise Selsmark haar nog en was er brons.

Daar was ze oprecht blij mee. Hoe het over twee weken uitpakt op de Ironman zullen we afwachten. Maar de spirit is er. O ja, Hervey Bay Suffer in Paradise (zoals de race voluit heet) werd gewonnen door Callum Milward en Meredith Hill.

 
Over Meredith gesproken. Al gelezen dat Meredith Kessler haar zestigste Ironman deed, niet wetende dat ze al vier maanden zwanger was. Bij deze weten jullie dat ook.
Tot morgen!

Samenwerking Triathlonwinkel.nl en 3athlon.nl voor de komende jaren

3athlon.nl 1 day 9 hours ago

 

De redactie van 3athlon.nl is bijzonder verheugd in de nauwe samenwerking met Triathlonwinkel.nl voor de komende jaren. Triathlonwinkel.nl heeft zich voor de komende jaren verbonden aan 3athlon.nl als T1-partner.
Onko Drent: “Als Triathlonwinkel.nl timmeren wij behoorlijk aan de weg en dat vinden wij terug in de manier waarop 3athlon.nl bezig is met het promoten van de triathlonsport. 3athlon.nl is daarom een partij waar wij met veel vertrouwen een meerjarige samenwerking mee aan gaan.

Op 25 november is de officiële opening van de nieuwe winkel van Triathlonwinkel.nl in Uden, hét moment om de samenwerking te bekrachtigen.

 

Op de officiële openingsdag a.s. zaterdag 25 november is een ieder welkom in de nieuwe winkel en heeft Triathlonwinkel een aantal bijzonder gasten uitgenodigd en maar liefst 25 % korting op alle aankopen.

 

De winkel is prachtig geworden, kleding en accessoires worden ruim gepresenteerd, het assortiment is uitgebreid en de hele winkel ademt zwem- en triathlonsport.


11.00 en 13.00 Maud van der Meer (wereldkampioene Estafette)
13.00 en 15.00 Ferry Weertman (Olympisch-, Wereld en Europees Kampioen)
15.00 en 17.00 Jetze Plat (Olympisch Kampioen Handbike en Triathlon, Wereldkampioen Triathlon)
15.00 en 17.00 Sione Jongstra (Wereldkampioen Lange en Olympische afstand Triathlon Dames D40)
Zij hebben alle tijd voor je en maken graag een praatje of delen hun handtekening aan je uit. Breng (of koop) dus iets waar je een handtekening op kunt laten zetten.
Voor alle klanten op deze dag hebben ze bovendien een klein aardigheidje naast de mega korting van 25% op al je aankopen.
Dus sla je slag en koop je brilletje, badmuts, Arena Carbon wedstrijdpak, je trisuit, je HUUB wetsuit, Compressport artikelen of je HOKA sportschoenen op deze gezellige openingsdag! Natuurlijk zijn wij van 3athlon.nl ook aanwezig. Zien we jou ook?
Laat even weten of je komt dan kunnen zij zorgen dat er genoeg presentjes aanwezig zijn.   Tot Zaterdag!!

Squadra krijgt nieuwe toptrainer voor triatlonteam

3athlon.nl 1 day 11 hours ago

Squadra Eindhoven, één van de meest succesvolle Nederlandse triatlonclubs van de afgelopen jaren, kondigde vandaag de komst van een nieuwe toptrainer aan. In het tussenseizoen zag Squadra zijn topcoach Koen De Haan vertrekken naar het professionale wielrennen. Squadra trekt nu een nieuwe topper aan die zijn sporen in de wieler- en zwemwereld verdiend heeft. En zo krijgt de Belgische trainer Thomas Steurbaut nu topper Fedor Hes naast zich.

Fedor Hes (47 jaar) gaat vanaf het nieuwe seizoen aan de slag bij Squadra. Bij Squadra zal hij de rol als hoofdcoach op zich nemen en daarmee de taken van Koen de Haan overnemen. Samen met Thomas Steurbaut begeleidt hij de atleten en vult hij alle training technische zaken in. Voordat Fedor in aanraking kwam met Squadra, was hij werkzaam als bondscoach bij het aangepast wielrennen bij de KNWU, de Nederlandse wielerbond. Daarvoor werkte hij als bondscoach bij het zwemmen in België, Vlaanderen. “Fedor is een topcoach met veel internationale en olympische ervaring. Wij, als Squadra, zijn dan ook erg trots dat Fedor bij ons aan de slag gaat vanaf seizoen 2018. We kijken uit naar de samenwerking,” aldus het Squadra-bestuur.

Thomas Steurbaut, vroegere trainer van het Belgische SP&O Mechelen, was al eerder nauw verbonden met Squadra door de samenwerking tussen de Eindhovense en Mechelse club. In 2017 ging Steurbaut voluit voor het Nederlandse team en ook in 2018 gaat hij als trainer door, samen met Vincent Böhm en nieuwkomer Saskia Postma. Ook (ex)-triatleet Terrence Olaria vervoegt de coaches staff. Hij was als triatleet in het verleden vaak succesvol maar zette sinds vorig jaar een stapje terug en werkte vooral achter de schermen al bij Squadra.

Vertrek van Koen is compliment

De vroegere topcoach Koen De Haan verlaat dus de triatlonsport. Hij trekt naar Team Sunweb in het wielrennen. Hij wordt er persoonlijk begeleider van 5 beloften en 5 dames. Dit zijn coureurs van over heel de wereld van Canada tot Taiwan. Als trainer zal hij ook trainingsstages begeleiden en als ploegleider meegaan bij meerdere etappekoersen en eendagskoersen in Europa. “Een mooie kans voor Koen en een onwijs compliment voor de hele organisatie van Squadra. Gelukkig zal Koen wel nog actief blijven als bestuurslid en zo zijn kennis met ons blijven delen. In 2012 heeft Koen samen met Robin den Oudsten het Eredivisie Triathlon team Squadra opgericht. Zij hadden een droom en deze hebben zij waargemaakt,” aldus Squadra.

“Ik ben het meest trots op het feit dat Squadra echt uitgegroeid is tot een team met een hechte groep atleten die ondersteund door een brede staf elkaar naar een hoge niveau brengen. Mooi is dat Squadra vanuit een eigen visie werkt waarbij er een wisselwerking is tussen de topsport(kennis) van het team met de breedtesport en het bedrijfsleven door middel van events, community en road2tri. De tussen-momenten buiten races en trainingen waar je echt ziet hoe hecht het team in de praktijk is, waren voor mij de leukste momenten. Dat zie je ook met de goede contacten die er nog steeds zijn met ex-teamleden of ex-atleten die vervolgens een rol in de staf op zich nemen,” aldus Koen.

Gaat Triple Mix en Divisie-competities er wel in bij de conventionele pers? – WTJ645

3athlon.nl 1 day 11 hours ago

Never change a winning team, hoor je wel eens. Maar in een snel veranderende sport als triathlon zijn de veranderingen haast niet bij te houden. Zo ook in de Teamcompetities van de NTB/E-team. Geen jaar is hetzelfde, formats veranderen, wedstrijdlocaties wisselen en ook in de teamsamenstelling zijn jaarlijks volop wijzigingen. Zaterdag werd het fonkelnieuwe wedstrijdschema voor 2018 door Berteke de Jong gepresenteerd voor een volle zaal op Papendal. 262 teams – elf meer dan vorig jaar – doen mee in de verschillende divisies.

Triple Mix met wisselende volgordes in Duin

Seizoen zeven opent voor de Eredivisie en 1e Divisie op 27 mei met de Almere Duin. Het programma in de Flevopolder is overal dat weekeinde. NK en BK lange afstand duathlon, de genoemde divisies en ook nog eens het EK politietriathlon. De format bij de Divisies is Triple Mix. Miniraces in wisselende volgordes: Z-F-L, later L-F-Z en weer later F-Z-L. Spektakel gegarandeerd weten we inmiddels uit de Super League Triathlons van Hamilton en Jersey. Stayer sprints zijn die dag ook voor de 2e, 3e en 4e Divisie. Super Sunday aan het Marina Zuiderzand dus. Alle teams bijeen. De Eredivisionisten keren voor de finale nog een keer terug in Almere, maar dan in het Challenge weekend op de zondag. Die traditie blijft evenals Amsterdam Nieuw-West en het NK Olympische afstand in Veenendaal. Het NK sprint in Rotterdam valt buiten de Teamcompetities, Klazienaveen neemt die plaats in met een individuele stayersprint.

Arnhem heeft iets minder divisies dan op de Super Sunday vorig jaar, maar de zuidelijke divisies beginnen allemaal op 22 april in de Gelderse hoofdstad. Noordelijk gaat dat op 13 mei van start in de UT triathlon Enschede, daar waar zeven jaar geleden het Teamcompetities-avontuur begon. De 024 Nijmegen is meteen al bij de tweede uitgave uitverkozen voor alle teams van 1e tot en met 4 Divisie. Ook hier een nieuw format: een dubbele sprinttriathlon in de volgorde Z-F-L-Z-F-L. Weert, Holten, Vroomshoop, Utrecht, Enschede Rutbeek, Nuenen, Zeewolde en Groningen zijn in 2018 ook gastheer van één van de divisies.

Speciaal is de landenwedstrijd in het Belgische Lille waar de beste acht Nederlandse teams tegen de beste acht Belgische uit de T3-series tegen elkaar uitkomen in de strijd om het Kampioenschap van de Lage Landen.

Pas op de plaats in Oud-Gastel

Veertig wedstrijden verdeeld over zestien organisaties. Iets compacter van omvang dus met meer divisies bij dezelfde evenementen dus. Elk jaar gebruikt het E-Team de input van de teams, zij moeten er immers aan willen deelnemen. Berteke de Jong legde ook uit dat tegen een aantal organisatoren ‘nee’ moest worden verkocht. Daaronder ook Oud Gastel. Als organisator van het eerste uur (34 jaar geleden begonnen) wil ik dat wel een beetje uitleggen. Na vele jaren op rij het wedstrijdschema steeds te hebben omgegooid, wilden we een keer pas op de plaats. Tegelijkertijd staat er jaarlijks grote druk op de 1/3e afstand, die erg populair is maar niet geschikt voor Teamcompetities.

Voor het derde jaar op rij 2e Divisie Zuid met een sprint afstand leek het E-team niet zo’n gelukkige keus. Het aanbod was 3e Divisie en Olympische afstand. Daarin kwamen we niet tot een vergelijk. Als goede vrienden slaan we daarom een jaartje over. Of de variatie overal even consequent wordt toegepast, laat ik even in het midden. Voor Zuid-West Nederland is het jammer dat geen enkele divisie-wedstrijd in dit gebied wordt gehouden, maar daar heeft het noorden ook wel eens last van. Het is voor de ‘klassieker-vorming’ wel goed dat in de Eredivisie een aantal races gehandhaafd blijven.

Circus-nummer

Met een journalistieke pet op, merk ik dat de veelvoud aan formats  lang niet door elk persbureau begrepen wordt. Het ANP stuurt me aan het begin van het tri-seizoen altijd een soort van memo met daarop de boodschap: ‘alles vanaf de Olympische afstand tot de Ironman kunnen we gebruiken, alles daaronder mag je filteren (lees: voor jezelf houden).’ Er is op dat gebied nog veel werk aan de winkel. Een kleine test leerde me dat een aantal kennissen uit onze sport me vrijwel moeiteloos de Nederlandse wereldkampioenen OD in Rotterdam konden oplepelen, maar dat niemand wist dat ook Jony Heerink en Dick Benschop de beste ter wereld zijn op de sprint afstand. Ook het feit dat triathlon meer en meer een teamsport is, wil er bij de wat conventionele pers niet goed in. In een nieuwe, snelgroeiende sport is dynamiek naast bestaande patronen mijns inziens zeker welkom. Laten we anderzijds er ook voor waken dat het niet al te veel een circus-nummer wordt.

Morgen verder.

Alles is voor Jetze; Yvonne derde bij Thai; Rachel zesde en Pijnacker en Maastricht – WTJ 644

3athlon.nl 3 days 8 hours ago

ZONDAG – Zoals ze dat bij de Oscar-uitreikingen ook altijd zeggen: Jetze Plat was de grote winnaar van de NTB-sportverkiezingen zaterdag in/op Papendal. De paratriatleet was het inmiddels wel gewend tot paratriatleet van het jaar (dit keer voor het vijfde jaar op een rij) gekozen te worden, bijzonder was eerst zijn nominatie en uiteindelijk ook de man met de meeste voorkeurstemmen op de titel sportman van het jaar. De tweevoudig wereldkampioen en Europees kampioen heeft er het volste recht op. Niemand presteerde mondiaal zo als Jetze. Uniek moment dus, een paratriatleet die sportman van het jaar wordt.   Yvonne van Vlerken staat weer alleen op kop in het aantal titels sportvrouw van het jaar. Samen met Rachel Klamer stond ze op vier, zaterdag kwam daar een vijfde bij. Ze kon de bokaal niet in ontvangst nemen vanwege haar deelname aan de Lake Phukett triathlon in Thailand. Yvonne  beleefde op 39-jarige leeftijd opnieuw een topseizoen met de Europese titel in Almere en de winst in Ironman Barcelona als uitschieters.   Rob Barel en Rani Skrabanja waren er wel om respectievelijk de ereprijzen agegroeper van het jaar en talent van 2017 (Gijs Klerkx-Award) in ontvangst te nenem. Beiden vielen voor de eerste keer in de prijzen, hoewel Robs naam al sinds 2006 aan de prijs verbonden is. Maar om de tweevoudig wereldkampioen kon niemand heen al was het een nek-aan-nekrace met Sione Jongstra, die beide titels ook veroverde. Onnodig te zeggen dat Jetze paratriatleet van het jaar werd.  
Zoals gezegd, Yvonne kon er niet bij zijn. Op doorreis naar Busselton voor haar laatste Ironman mocht ze van haar sponsor even uitblazen op vakantie-oord Lake Phukett in Thailand. Uiteraard was ook dit aangename verblijf gekoppeld aan een wedstrijd over de 1/3e afstand. Yvonne finishte derde op tien minuten van Kiwi-winnares Amelia Rose Watkinson. Tussen hen in finishte de Zwitserse Imogen Simmonds als tweede. Yvonne’s vriend Per Bittner eindigde zevende bij de mannen. De race ging naar de Duitser Michael Raelert.  
Ook Rachel Klamer ontbrak op Papendal bij de huldiging van het bronzen kwartet van het WK Mixed Relay Hamburg. Haar prachtige vierde plaats in het tussenklassement van The Island House Triathlon wist ze helaas op zaterdag niet vast te houden. Maar zesde in een veld van vijftien absolute wereldtoppers is ook bijzonder. Flora Duffy heeft nog steeds alle energie van de wereld. De Bermudaanse dubbele wereldkampioene klopte op de Bahama’s de Amerikaanse Katie Zaferes, zoals dat eerder dit jaar ook al gebeurde in Rotterdam. Een uitermate spannende finale bij de mannen, waar Ben Kanute slechts vier-tiende van een seconde sneller bleek datn Terenzo Bozzone, die vorige week nota bene nog de halve van Los Cabos won. Het verhaal dat je een week na een goede halve veel snelheid in de benen hebt, werd daarmee weer eens bevestigd. Titelverdediger Richard Murray kon die stunt niet herhalen. Een achtste plaats levert iets minder dollars op dan vorig jaar.     Yennick Wolthuizen won zondag zijn tweede crossduathlon van het winterseizoen. De nationaal duathlonkampioen op de weg vergiste zich op het fietsparcours in de juiste route, maar keerde toch terug aan de leiding. De Ouddorper won van triatleet Wouter Dijkshoorn en wielrenner Rody Kroon. De laatste, sportman uit Lage Zwaluwe, verrastte bij z’n debuut. Bij de vrouwen was Alieke Hoogenboom voor de vijfde keer de beste in Pijnacker, met 28 edities de oudste crossduathlon van ons land. Elfvoudig winnares Riikka Vreeswijk eindigde tweede, Petra Sloots was wel de snelste loopster, maar verloor te veel tijd op de ATB.      
Op de flanken van de Sint Pietersberg was de Belg Geert Lauryssen de beste crossduatleet. De wedstrijd in Maastricht vormde de terugkeer van Roger Smeets, topatleet van weleer. De Limburger kampte met een langdurige achillespeesblessure. Hij gaf zijn come-back glans met een tweede plaats op twee minuten achter Lauryssen. Derde werd de Fries Arie de Jong, die eveneens een paar jaar uit roulatie was door een hardnekkige blessure. Voormalig landskampioene veldrijden Sanne van Paassen won de vrouwenwedstrijd. 
Morgen meer over bovengenoemde races en het NTB-Congres plus de kalender. Eerst eens op de kaart opzoeken waar Lille ligt….  

Yennick Wolthuizen en Alieke Hoogenboom winnen in Pijnacker

transition.nl 3 days 12 hours ago

PIJNACKER – De ‘moddercrossduathlon’ van Pijnacker is vandaag gewonnen door Yennick Wolthuizen en – wederom – Alieke Hoogenboom. Het was inmiddels de derde keer op rij (en de vierde keer in totaal) dat Hoogenboom de wedstrijd won. Net als vorig jaar wist ze elfvoudig winnares Riikka Kelja naar plaats twee te verwijzen, maar dit keer […]

Het bericht Yennick Wolthuizen en Alieke Hoogenboom winnen in Pijnacker verscheen eerst op Transition.

Yvonne van Vlerken derde in Phuket

transition.nl 3 days 12 hours ago

LAGUNA PHUKET (THL) – Voor Yvonne van Vlerken is het seizoen 2017 nog allesbehalve over. Ze werd gisteren in Arnhem nog uitgeroepen tot triatlete van het jaar 2017, voor de vijfde keer inmiddels. Maar ze moest de uitreiking van de ‘Thea Sybesma Award’ aan zich voorbij laten gaan, omdat ze op dat moment verbleef in […]

Het bericht Yvonne van Vlerken derde in Phuket verscheen eerst op Transition.

Rachel Klamer zesde in derde Island House triathlon

transition.nl 3 days 21 hours ago

HIGHBOURNE CAY (BAH) – De invitational Island House triathlon is dit weekend gewonnen door Ben Kanute en Flora Duffy. Bij de mannen werd de slotwedstrijd ongemeen spannend: Kanute had aan het eind nog maar een krappe halve seconde voorsprong over op Terenzo Bozzone. Duffy won de wedstrijd over drie manches met overmacht. Rachel Klamer, die […]

Het bericht Rachel Klamer zesde in derde Island House triathlon verscheen eerst op Transition.

Nieuwe wedstrijdformats bij Teamcompetities Triathlon 2018

transition.nl 4 days 10 hours ago

De Teamcompetities Triathlon gaan in 2018 alweer het zevende seizoen in. Het aantal deelnemende teams is ten opzichte van 2017 licht gegroeid, ondanks het gelijkblijvende aantal competitieniveaus. Net als afgelopen seizoen is er opnieuw een Super Sunday voor alle divisies, dit keer in Almere DUIN. Ook worden er twee nieuwe raceformats geïntroduceerd en de beste […]

Het bericht Nieuwe wedstrijdformats bij Teamcompetities Triathlon 2018 verscheen eerst op Transition.

Pages