De teams bloggen

NLT 2.0 nu ook aangesloten bij Cycling Vlaanderen

No Limit Team 3 days 11 hours ago

Onze aansluiting bij Cycling Vlaanderen is een feit. Vandaag kregen we ons stamnummer (82020018) toegekend en zijn we officieel erkend als wielerclub met renners. Leden die een wielervergunning wensen aan te vragen kunnen dit nu ook binnen het No Limit Team.

R&B Mysterie

No Limit Team 3 days 14 hours ago

Op zondag 22 maart 2020 organiseren 4 studenten van de UGent (afdeling Sport en Bewegingswetenschappen) een run & bike evenement (10 km) in en rond de Blaarmeersen. Eén van de vier organisatoren is Louise Declercq, die vorig jaar, bij het No Limit Team stage heeft gelopen. Vanuit de club maken we graag reclame voor dit loop- en fietsevenement, waarvan de winst integraal naar Parantee Psylos (kwalitatief sporten voor mensen met een beperking) gaat. We dragen dit initiatief in ieder geval een warm hart toe en wensen Louise en haar drie medestudenten veel succes toe.

Driemaal is scheepsrecht …daar vegen de weergoden hun voeten aan.

No Limit Team 6 days 19 hours ago

Dit heb ik in het 25-jarig bestaan van het No Limit Team nog nooit meegemaakt. Voor de derde zondag (23/02/2020) op rij moeten wij, omwille van weersomstandigheden, de start van onze fietstrainingen opnieuw annuleren. Rukwinden van 70 à 80 km/uur in combinatie met regenbuien zijn te gevaarlijk. Bedankt voor jullie begrip.

Overlijden Dhr. Maurice Vermaut

Lentriac 1 week 1 day ago

We melden u het overlijden van dhr. Maurice Vermaut. Hij overleed op 17 februari 2020 in zijn 89e levensjaar. Maurice was de vader van Els Vermaut en schoonvader  van Eric Vandenbulcke.

De begrafenis gaat door op zaterdag 22 februari om 10 uur te Wevelgem - Kerk : Onbevlekt Hart van Maria (Wijnberg)

We wensen Els, Eric en familie de nodige moed en sterkte toe in deze droevige periode.

Meer detail vindt u terug in de rouwbrief.

Lotte Claes 4de in Portugal, tijd voor een goed gesprek

EFC-ITC 1 week 2 days ago

Lotte Claes werd afgelopen weekend 4de op de Powerman in Portugal. Meteen een mooi resultaat voor één van onze nieuwe aanwinsten deze winter. Tijd voor een gesprek met “onze” BV!

Je eerste echte wedstrijd voor EFC-ITC en meteen een prachtig resultaat. 4de in de Powerman van Portugal (10km run – 60km bike – 10km run)! Ging alles zoals verwacht?

Het was tof om voor de eerste keer een wedstrijd als EFC-ITC’er af te kunnen werken, ook al was die in Portugal. We wisten op voorhand dat het een heel zwaar parcours was. Zowel tijdens het lopen als het fietsen waren er heel wat hoogtemeters voorzien. Tijdens het fietsen is dat voor mij zeker een voordeel maar tijdens het looponderdeel is het andere koek… Bergop lopen is niet mijn sterkste punt.

Na het eerste looponderdeel kwam ik als 5de dame de wisselzone in. Een snelle wissel en goede fietsbenen brachten me na de eerste fietsronde zelfs bij de nummer 2 en 3! Eentje deed tijdens de tweede fietsronde een versnelling waar ik geen antwoord op had. Samen met de 3de dame kwam ik uiteindelijk de wisselzone binnen. Tijdens de afsluitende loopsessie was de 3de dame, een Australische, te sterk. Vooral bergop verloor ik wat tijd waardoor ik als 4de de finish overschreed.

Maar ik ben zeker en vast een tevreden atlete. Het is nog heel vroeg op het seizoen en alles voelt goed aan. Er zijn trouwens nog heel wat wedstrijden waarin ik mijzelf wil bewijzen (knipoogt).

Dat je een straffe madam bent staat te lezen op je palmares (o.a. BK) en was tv-kijkend Vlaanderen onlangs getuige van! Wat zijn je doelen dit jaar?

Ik wil dit jaar vooral op het internationale strijdtoneel sterk presteren. Ik kwalificeerde mij voor het EK sprint begin maart in Punta Umbria (Spanje). Ook hoop ik naar het EK Powerman te mogen gaan in Alsdorf (Duitsland) in april.

Verder zijn er ook nog de Grand Prix’s waar ik aan deel neem met een Franse club. De Grand Prix’s staan trouwens gekend voor hun ijzersterk deelnemersveld. Goed presteren in deze wedstrijden is dit jaar uiteraard ook één van mijn hoofddoelen.

Om af te sluiten hoop ik ook om in de nationale wedstrijden enkele mooie resultaten te halen.

Nu we het toch eventjes over Kamp Waes hebben, hoe kijk je hierop terug? Word je hier nog vaak over aangesproken?

Kamp Waes was een toffe en een unieke ervaring. Ik had nooit verwacht dat ik bij de laatste 15 deelnemers zou zitten. Ik heb enorm veel respect gekregen voor het werk en de mentaliteit van de Special Forces. Toen het programma op televisie kwam werd ik veel aangesproken op straat, in de supermarkt, op wedstrijden, op het werk… Veel tieners wilden zelfs op de foto met mij. Dit is nu gelukkig achter de rug (lacht).

Hoe kwam je bij EFC-ITC terecht en wat was je eerste indruk?

Ik ben via mijn trainingsgroepje van het Waasland bij jullie terecht gekomen. Samen met nog enkele atleten hebben we dit jaar voor EFC-ITC gekozen. Mijn eerste indruk? Een toffe en familiale club waar iedereen de kans krijgt om zijn zichzelf te zijn.

Wat mogen we jou in de toekomst nog toewensen?

Euhm, wat je mij mag wensen.. Geen blessures (glimlacht) en dat ik zowel dit als de komende jaren nog veel progressie mag maken en goed presteer op wedstrijden natuurlijk.

Top, Lotte! Dank je voor dit aangename gesprek! Veel succes & tot binnenkort.

Het bericht Lotte Claes 4de in Portugal, tijd voor een goed gesprek verscheen eerst op Izegemse Triatlon Club.

Rij jij ook mee naar Sluis op zondag 15 maart 2020?

No Limit Team 1 week 3 days ago

Op 15 maart 2020 gaat de 27ste editie door van de Zwinstedenloop te Sluis. Een volgehouden traditie wil dat hier veel NLT’ers, van jong naar oud, aan mee doen. De traditie om naar Sluis te fietsen is (letterlijk) wat verwaterd (en ook een beetje vervroren). We willen toch een nieuwe poging wagen.

We voorzien twee groepen :

  • Groep 1 (de traagste groep) vertrekt om 7.30 u aan het clubhuis in Zwevegem en fiets aan ongeveer 25 km per uur gemiddeld.
  • Groep 2 (de snelste groep) vertrekt om 8.15 u aan het clubhuis in Zwevegem en fiets aan ongeveer 30 km per uur gemiddeld.

De bedoeling is om zeker tegen 11.00 u in Sluis te zijn, waar we worden ontvangen met een kopje warme thee en wat suikers. De starturen kunnen worden aangepast in functie van het weer. Bij zwaar regenweer wordt er afgelast.

Het parcours is supermooi. 90% van de tijd fietsen we langs jaagpaden naast het water (Leie en afleidingskanaal van de Leie). De afstand is iets minder dan 80 km.

Wie fietst er mee ? Ook ouders, niet-leden, en partners zijn welkom, tegen betaling van een dagverzekering. Wil iedereen die zin heeft om mee te fietsen dit melden op info@nlt.be, zodat we dit in goede banen kunnen leiden ?

Voor zij die aansluitend of enkel aan de Zwinstedenloop wensen deel te nemen verwijs ik jullie graag door naar https://www.zwinstedenloop.nl/  Inschrijvingen voor de Zwinstedenloop dienen jullie zelf te regelen. Vooraf inschrijven kan tot en met zondag 8 maart 2020.

 

 

 

 

 

 

In the name of the king of recovery!

multisporter 1 week 5 days ago
The king of Rock-n-Roll, Elvis Presley, naast zingen en acteren had hij vooral een zwak voor eten en dan vooral een guilty pleasure voor trashy (fast) food.  Er was een “Fool’s Gold Loaf”, een uitgehold baguette opgevuld met een volledige pot pindakaas, een pot druivenmarmelade en spek als afsluiter.  Alles goed voor een 8000 calorieën – minimum weliswaar.  Voor de liefhebbers, zijn geliefde restaurant in Denver bestaat niet meer, maar het staat nog wel op de kaart naar origineel recept in Nick’s Café in Golden-Colorado.      En anderzijds, afgezien van zijn grootste liefde – mama Glady’s – had hij een grote liefde voor peanut butter.  Zijn andere favoriete late night snack bestond uit een tosti van banaan, pindakaas en spek. We laten het spek achterwege – brood, banaan, pindakaas – de perfecte recup snack na een deftige training denken we dan.   Voor al de suspicious minds, we gaan ten rade bij (sport)diëtist en gedreven marathon loopster Linda Vanlommel.   Deze snack kan prima deel uitmaken van een recuperatiestrategie. Na een intensieve of langdurige inspanning is het vooral belangrijk om snel na de training voldoende hoogwaardige eiwitten in te nemen. Liefst combineer je dit met een (snelle) koolhydraatbron. Zo begin je al aan de glycogeenrepletie én stimuleer je bovendien de spiereiwitsynthese. Pindakaas heeft een goede mix van plantaardige eiwitten en gezonde vetten. Het wit brood en de banaan zorgen dan weer voor snel opneembare koolhydraten. Met één witte boterham, een eetlepel pindakaas en een middelgrote banaan krijg je ongeveer 10 g (plantaardige) eiwitten binnen. Voor een snel herstel is een iets hogere eiwitinname wenselijk en -als je er niet voor kiest om vegetarisch te eten- neem je kort na een inspanning beter dierlijke eiwitten. Je zou bijvoorbeeld nog een grote beker (magere of halfvolle) melk kunnen drinken bij deze snack. Zo voeg je hoogwaardige eiwitten toe en, niet onbelangrijk, krijg je ook wat vocht binnen. Het toevoegen van zout aan de snack is dan weer een goede zet om het ingenomen vocht beter vast te houden én het stimuleert ook het dorstgevoel zodat je nog wat meer gaat drinken. Tot slot toch nog even toevoegen dat je lichaam natuurlijk niet alleen herstelt direct na het sporten. Richt je dus niet enkel op je recuperatiesnack, maar voorzie ook de rest van de dag bij elke maaltijd een goede eiwitbron en vergeet als duursporter natuurlijk de koolhydraten niet.      Het recept   Wit brood Pindakaas – wij gebruikten Mister Kitchen zeezout/karamel Banaanl Snuf zeezout Gerookt paprikapoeder om de rooksmaak van spek te evenaren   Smeer de pindakaas op het brood, beleg het met schijfjes banaan en kruid naar believen met zout en gerookt paprika poeder.  Bak de boterham met wat boter of olie in de pan of leg hem enkele minuten tussen de gril tot hij een mooie goudbruine kleur krijgt.      Enjoy!   _Bedankt Linda Vanlommel! 

Het bericht In the name of the king of recovery! verscheen eerst op Multisporter.

Trail des Z’Amoureux

Team Bikesensation 1 week 5 days ago

Ondertussen is het 3 maand geleden dat ik nog eens aan de start stond van een wedstrijd.
Ik had er dus wel zin.
Ik koos voor de afstand van 8,5km van de Trail des Z’Amoureux. Ondanks de storm staan we met 176 deelnemers aan de start.
Ik had al van voor de start stramme spieren en daarom zou ik zeker rustig starten en me niet forceren.
Ik loop continu mijn tempo en finish op enkele seconden van de winnares. Als kers op de taart win ik in mijn categorie.

Trail des Z’Amoureux

Team Bikesensation 1 week 5 days ago
Storm Dennis, no menace ...

Mijn laatste wedstrijd dateert van 17 november vorig jaar. Net geen 3 maand zonder competitie. Een eeuwigheid...

De trend van vorig jaar wordt verdergezet. Klooien, klooien en nog eens klooien. Ik krijg maar geen regelmaat in mijn sporten. Ik spreek van sporten omdat trainen toch van een andere dimensie is. Maar zoals ik eerder al schreef, laat ik dit jaar alles op me afkomen en neem ik het zoals het komt.

Donkerrun … cocktail van fun en sportplezier

No Limit Team 1 week 6 days ago

Onze hoofdsponsor Betopor is één van de partners van de Donkerrun in Oudenaarde. De DonkerRUN, die doorgaat op vrijdag 6 maart 2020 (19u00- 22u00), is een gezellig loopevenement voor het goede doel op het terrein van The Outsider naast de Donk-vijver. Beleving en ambiance verzekerd. Na het lopen is er nog een party in The Lakehouse waar we samen uit bol kunnen gaan.

Iedere deelnemer loopt een onbeperkt aantal rondes van 1,7 km op een sfeervol verlicht parcours en schenkt per ronde 1 € voor het goede doel door op een grote rode knop te duwen.

Dankzij zij Betopor kunnen jullie zich voor de kostprijs van 10 €, via het No Limit Team, inschrijven voor de Donkerrun. Hiervoor kunnen jullie tussen 19u00 en 22u00 een x-aantal rondjes afhaspelen voor het goede doel, krijgen jullie gratis een set LED schoenclips en krijgen jullie vrije toegang tot de party in het Lakehouse. Een niet te missen No Limit avond.

Gelieve jullie deelname vooraf door te mailen naar info@nlt.be en de 10 € te storten op de NLT rekening BE88 4629 1785 7141.

Voor meer informatie kan te terecht op https://www.donkerrun.be/

Pages