De teams bloggen

Trop is trop

No Limit Team 3 days 7 hours ago

Een correct wedstrijdverslag opmaken van het voorbije weekend, zonder iemand voor de borst te stoten, is teveel. En teveel is trop. Vandaar dat ik mij ga beperken tot een paar in het oog springende vaststellingen.

Met uitzondering van de halve triatlon in Leuven was NLT op alle Vlaamse wedstrijden, aangevuld met Seneffe, aanwezig tijdens het drukke Pinksterweekend. Langs Vlaamse wegen kom je overal het No Limit Team tegen!

Dat onze jeugdige triatleten, tijdens de voorbije voorbereidingsperiode, een grote stap voorwaarts hebben gezet was geen geheim. Maar dat de sprong zo groot is verbaasde iedereen die in Sint-Laureins aanwezig was. Merten Breye en Lotte Vandekerckhove waren de uitschieters bij uitstek.  Arbeid adelt!

Pinkstermaandag staat synoniem voor de duatlon van Elsegem. Ook daar kwamen onze atleten (M. Cottenie, S. Hocedez, E. Keuppens, B. Secember) in de schijnwerper (1 top 5 plaats & 2 top 20 plaatsen). Chapeau!  Ook duatleten zijn complete atleten!

Onze meer gefortuneerde atleten (grapje) trokken naar de Golf Ter Hille Triatlon van Koksijde. Zij brachten, elk op hun niveau, de uitdaging tot een goed einde en wisten te genieten van het uniek kader. Sport en beleving, een unieke match!

De zwemloop in Izegem kleurde blauw. Gerrit De Simpelaere had zijn handen vol om de vele nieuwkomers wegwijs te maken in het zwemloop gebeuren. Ook sportief mochten de prestaties gezien worden. NLT was goed voor 11 podiumplaatsen. Teveel om op te noemen. Trop is trop. Eén ding is zeker de NLT toekomst is verzekerd!

Dikke merci aan iedereen die tijdens dit weekend de NLT kleuren verdedigde. Dit is een hart onder de riem voor iedereen die zijn steentje bijdraagt tot onze clubwerking.

Ruben Geys pakte eerste seizoenszege in Leuven

Lommelse triatleten 4 days 4 hours ago

Ruben Geys is prima aan het seizoen begonnen. Na een derde plaats op de kwarttriatlon in Veurne twee weken geleden, mocht hij zondag op het hoogste schavotje op de halve triatlon in Leuven. Rob Alders finishte als 58e. Nog zondag werd Tom Jansen 6e op de halve marathon in Bilzen (2e M35), Ellen Schepers finishte er als 157e. Op Pinkstermaandag won Jessy Wouters de 5 km op de Boseindrun. Tom Geypen (15e), Jan Maes (65e) en Lieve Moelans (90e) namen er deel aan de 10 km.

Uitslagen Zwemloop 2018

EFC-ITC 4 days 17 hours ago

Na een stortbui in de voormiddag kwam de zon toch nog net op tijd voor het startschot van de eerste wedstrijd. Zo’n 140-tal ambitieuze atleten konden dit wel smaken en zakten af naar Izegem waar ze er opnieuw een boeiende sportnamiddag van maakten.

De uitslagen kan je hier: “Zwemloop Izegem 2018 Uitslagen” raadplegen.

Graag danken wij nogmaals alle aanwezigen, vrijwilligers en sportievelingen!

Tot in augustus op het Belgisch Kampioenschap Triatlon: Argenta Triatlon Izegem Centrum
Ps. gebruik zeker en vast onze officiële hashtag “#bkizegem” en deel jullie voorbereidingen met ons!

Het bericht Uitslagen Zwemloop 2018 verscheen eerst op Izegemse Triatlon Club.

Zonovergoten editie van Boerekreektriatlon 2018

SMO Triathlon Team 5 days 1 hour ago
Op Pinksterzondag was het provinciaal centrum De Boerekreek het decor voor het Meetjeslandse Triatlon Festival voor jong en oud. Ruim 450 deelnemers en meer dan 2000 bezoekers zakten af naar een zonovergoten St-Laureins voor een sportief dagje, van just for fun tot topsport van de bovenste plank.

Moerbeke-waas

Team Bikesensation 5 days 4 hours ago
Moerbeke-waas 33 van de 46

De wedstrijd moerbeke-waas was goed mij start was super goed veel op geschoven en de eerste 3 ronden waren goed ik heb me plaats kunnen verdedigen maar toen kon ik mijn tempo niet meer vinden en zo verloor ik plaatsen en kon niet meer op schuiven en de laaste ronden ben ik juist voor de start gedubbeld en uit eindelijk de plaats 33 van de 46

Ardenne Trophy

Team Bikesensation 5 days 4 hours ago
La reid op zijn best

Dit is een van de betere Belgische mtb marathon wedstrijden als het op technische parcours aankomt. Ik had gekozen voor de middelgrote afstand 65km gezien de geringe trainingstijd die ik eraan kan besteden. Ik was de zondag al afgezakt naar La reid om de extra lus van 30k te rijden om toch het volledige parcours gereden te hebben. De nacht voor de wedstrijd had het flink geregend dus lag het parcours iets zwaarder/gladder dan gehoopt. Met 18 genummerde hellingen rond en boven de 10% hellingsgraad en 1850 hoogtemeters wist ik dat het voor mij overleven ging worden.

BK 2018 Podium

DVB 5 days 21 hours ago

Jeugd C Heren

 

Jeugd C Dames

 

Jeugd B heren

 Jeugd B Dames

 Jeugd A - Juniores Heren

 Halve Triatlon Leuven

Team Bikesensation 5 days 22 hours ago
Halve Triatlon Leuven

De LCMT was reeds uit de benen en ik voelde me wel klaar voor de Halve van Leuven.
Toch een wedstrijd waaraan ik al enkele keren heb meegedaan. Een wedstrijd die nooit liegt. Hier weet je snel waar je aan toe bent.
Na mijn operatie aan de knie en de nodige achterstand, stond ik wat bedeesd aan de put van Vorselaar. Het was dan ook al een dikke 10 maand geleden dat ik een triatlon deed.

Flanders Cup Moerbeke-Waas

Team Bikesensation 6 days 2 hours ago
Leute in de Funklasse

Gisteren, zondag 20 mei, nam ik voor het eerst deel aan de Flanders Cup cross-country. Door een verkoudheid had ik afgezien van de VTT 4h Endurance race van Blandain en daarom leek me een korte race meer aangewezen. Gezien ik geen licentie heb, startte ik in de categorie Funklasse B.

Vroeg aangekomen in Moerbeke-Waas, had ik voldoende de tijd om het parcours te verkennen. Het was een aaneenschakeling van bochten en kunstmatig aangelegde hindernissen op een zanderige ondergrond. Iets wat me wel zou moeten liggen.

Flanders cup: Moerbeke-Waas

Team Bikesensation 6 days 21 hours ago

Vandaag stond de Flanders cup te Moerbeke-Waas op het programma. Ik heb de afgelopen week niet echt getraind naar behoren en vond er ook de goesting niet voor vanwege de driedaagse BeMC die ik vorig weekend heb gereden. Ik stond dan ook niet met grote verwachtingen aan de start. Het parcours was niet echt uitdagend. Het was telkens draaien, optrekken, remmen en terug draaien. Ik stond op de tweede startrij en was goed mee in de start. Ik denk dat ik rond de 5de plek in de eerste ronde doorkwam. Er moesten 5 ronden + een startronde worden afgelegd.

Pages