Ruddervoorde, nieuw, maar toch déja vu

Heb je geen blog, maar wil je toch iets delen met de triathlon gemeenschap. Schrijf het hier. Een wedstrijdverslag, belevenis of ander hersenspinsel. Gooi het op dit forum en deel het wereldwijd.
Forumregels
Heb je geen blog, maar wil je toch iets delen met de triathlon gemeenschap. Schrijf het hier. Een wedstrijdverslag, belevenis of ander hersenspinsel. Gooi het op dit forum en deel het wereldwijd.
Gebruikersavatar
glen.vandevyvere
Berichten:29
Lid geworden op:21 sep 2016, 22:19
Ruddervoorde, nieuw, maar toch déja vu

Bericht door glen.vandevyvere » 04 nov 2018, 20:58

Vandaag was m'n 3e crossduathlon van het winterseizoen aan de beurt. Die van Ruddervoorde.
Nieuw op de kalender, op het befaamde superprestige cyclocross parcours.
En hier had ik nog iets recht te zetten.
19jaar geleden verloor ik in de spurt de West-Vlaamse titel in het veldrijden bij de Nieuwelingen.
Ik had me al bij het verschijnen op de kalender (ergens begin dit jaar) voorgenomen om dit op te lossen.
Weinig deelnemers, ik denk dat ze de afstanden wat kort vonden (2,4km-15km-2,4km) maar vooral het fietsen was niet te onderschatten op deze omloop
Ik had de deelnemerslijst bekeken, Boterberghe en Strubbe kwam ik al dikwijls tegen tijdens crossduathlons. Naeyaert was blijkbaar een zeer sterke loper, en Alexander Chamon.... Waar ik regelmatig mee ga fietsen, een topper in de strandraces en bovenal een betere fietser dan mezelf.
Om 15u ging het startschot en ik trok meteen alles open. Wetende dat ik iets ging terugvallen, maar ik wou afstand nemen van in de start.
Ik zag bij een keerpunt dat Naeyaert als eerste achtervolger kwam en al een mooi gaatje had op de groep voor plek 3.
Naeyaert kwam later bij me aansluiten en liep van me weg. Ik kwam met een tiental seconden achterstand de wisselzone binnen maar kon alsnog als eerste aan de fietsproef beginnen.
Ik nam me voor om het mountainbiken met enige reserve af te haspelen. Omdat dit parcours echt niet te onderschatten was. Draaien, keren, hellingke op en af, zelfs even van de fiets om een helling op te klauteren en een zandstrook.

Naeyaert verloor meer terrein, dat zat al goed dacht ik.
Ik zag Alex opschuiven en posities winnen en had enkele oriëntatiepunten waar ik m'n voorsprong op hem taxeerde.
Hij was begonnen aan de proef met een 40tal seconden achterstand, een ronde later was dit 35seconden. Dat viel goed mee vond ik. Want ik had gedacht dat Alexander gewoon naar me toe ging rijden.
De zandstrook liep behoorlijk goed, m'n vertrouwen groeide alleen maar.
Alex sloop ronde per ronde dichter maar ik achtte me de betere loper dus ik was gerust.
De slotronde ging ik wat in de mist in de zandstrook en begon dan m'n schoenen al los te maken. Zodat we samen de wisselzone in gingen en de slotproef begonnen.
Ik ging meteen weer hard door om een kloof te slaan. En ik was safe. Alex pakte de 2e plek en Naeyaert nam de laatste podiumplek in beslag.

2 zege's en een 2e plaats na 3 wedstrijden.... Veel beter had ik het niet kunnen wensen. Dit zal wel niet blijven duren, maar we gaan genieten van de conditie

Gebruikersavatar
nikd
Site Admin
Berichten:258
Lid geworden op:28 feb 2016, 12:38

Re: Ruddervoorde, nieuw, maar toch déja vu

Bericht door nikd » 06 nov 2018, 08:10

Proficiat Glen, ge blijft het maar doen!
Mooi verslag ook!

Plaats reactie