04/02/2018 Crossduathlon Etten-Leur (NL)

Geef hier de evaluatie van een wedstrijd. Was hij goed georganiseerd? Wat kon beter. Bespreek het hier. Organisatoren en deelnemers, iedereen kan er maar beter van worden.
Forumregels
Gebruik altijd het formulier.
Gebruikersavatar
nikd
Site Admin
Berichten:258
Lid geworden op:28 feb 2016, 12:38
04/02/2018 Crossduathlon Etten-Leur (NL)

Bericht door nikd » 08 feb 2018, 12:28

Afbeelding

Naam van de wedstrijd: Crossduathlon Etten-Leur (NL)
Plaats: Etten-Leur (NL)
Organisator: ?
Discipline: Crossduathlon
Afstanden: 6 - 20 - 3 en korte versie 3 - 10 - 1.5
Inschrijvingsbedrag 13€
Was deze wedstrijd met een nationale federatie georganiseerd? Ja
Waren prijzen voorzien voor de eersten? Ja, 700€ geldprijzen en natura voor de podia in diverse categorieën.
Was naturaprijs voor iedereen voorzien? Ja, mooie pet.
Waren douches voorzien? Neen
Beschrijving van het parcour: Singletracks in bos afgewisseld met wat zwaardere stroken. Uniek is de passage door een koeiestal. 1ste lopen is ook 1 toer over de MTB omloop.
Wat vond je negatief aan deze wedstrijd?
De wedstrijd wordt georganiseerd midden in het bos. De accommodatie bestaat dan ook enkel uit een verwarmde tent. Midden in de winter is dit toch wel schamel. Zeker omdat er geen water beschikbaar is om je te wassen. Maar voor de organisatie is het waarschijnlijk de enige mogelijkheid om daar op die mooie locatie een duathlon georganiseerd te krijgen.

Wat vond je positief aan deze wedstrijd?
Dat er een kortere wedstrijd was waar jeugd al vanaf 12 jaar kon meedoen. Er werden dan ook voor alle jeugdcategorieën podia voorzien. Ideaal dus als je deze wedstrijd als gezin in je programma wilt opnemen. Mijn zoon beleefde er alvast een prachtige dag.
Goede ambiance, met goede speaker.
Goedkoop inschrijfgeld.
Het parcour was een van de mooiste die ik ooit deed. Het langere lopen op het MTB parcour is ook heel leuk. En de passage door de koeiestal is toch wel iets speciaal. Het parcour is een goede mix tussen kracht en techniek en al bij al heel goed bestand tegen veel water.
De wedstrijd is heel professioneel georganiseerd. Voldoende signaalgevers, goede afpijling, wisselzone picobello in orde, voldoende scheidsrechters.
Mooi prijzengeld, waardoor de bezetting ook op zijn minst heel deftig te noemen is.
De informatie vooraf is ook heel duidelijk. Parcoursen zijn gemakkelijk te verkennen voor de wedstrijd en toeschouwers kunnen zich mits wat voorbereiding hier en daar strategisch opstellen zodat ze de deelnemers vrij vaak zien passeren.
Achteraf mooi fotomateriaal!

Afbeelding

Plaats reactie