24/06/2018 1/2 Triathlon Couvin

Geef hier de evaluatie van een wedstrijd. Was hij goed georganiseerd? Wat kon beter. Bespreek het hier. Organisatoren en deelnemers, iedereen kan er maar beter van worden.
Forumregels
Gebruik altijd het formulier.
Gebruikersavatar
nikd
Site Admin
Berichten:258
Lid geworden op:28 feb 2016, 12:38
24/06/2018 1/2 Triathlon Couvin

Bericht door nikd » 27 jun 2018, 19:12

Afbeelding

Naam van de wedstrijd: 20ste Triathlon des Sharks Couvin
Plaats: Couvin, barrage van de Ry de Rome.
Organisator: Triathlon Club Sharks van Chimay
Discipline: 1/2 triathlon
Afstanden: 1900-76-21
Inschrijvingsbedrag Vanaf 80€
Was deze wedstrijd met een nationale federatie georganiseerd? Ja
Waren prijzen voorzien voor de eersten? Ja, naar barema van de Waalse supercoupe.
Was naturaprijs voor iedereen voorzien? Pet, fles Chimay bier, originele medaille, drinkbus
Waren douches voorzien? Ja, geïmproviseerde, maar heel goede, warme douches.
Beschrijving van het parcours: Helder zwemwater in de barage. Een fietsparcour dat zeker het zwaarste van het land is over wegen waar stayeren echt niet aan de orde is. 3 ronden, die mooi te volgen zijn voor het publiek, met oa een mooie zware passage aan de barrage. Een interessant heen en weer stuk waarbij je de tegenstand kunt inschatten. Lopen is 3 ronden rond het meer met een zeer zware helling heen en terug.
Wat vond je negatief aan deze wedstrijd? Een briefing de dagen voor de wedstrijd aangaande de bevoorradingen ware interessant geweest, want veel atleten waren positief verrast door de ruime aangeboden bevoorrading, waardoor ze zelf te veel drinkbussen en -houders hadden voorzien.
Wat vond je positief aan deze wedstrijd?
Deze eerste 1/2 triathlon kwam er omdat de organisatie aan hun 20ste editie toe was. Er zit zeker nog geen sleet op het organisatieteam, want ze kunnen nog steeds over een massa aan medewerkers beschikken. Dit valt overal in op. Zowel op het fietsparcour, aan de bevoorradingszone's, de aankomst, bar, enz.
Aan de barrage beschikken de organisatoren over niks van accommodatie, maar het tentenpark en bv de kleed- en doucheruimte die ze er ondertussen ieder jaar opbouwen, blijft maar groeien.
We wisten dat de Sharks ieder jaar een mooi evenement neerzetten, maar de bevoorrading in deze eerste halve triathlon was een vraagteken. Deze was echt boven ieders verwachtingen. tijdens het fietsen was op de klim naar de barrage een lange bevoorrading voorzien met drinkbussen met allerhande drank aangevuld met bananen en repen die aangereikt werden.
Tijdens de het lopen waren er per ronde van 7km 3 bevoorradingspunten voorzien met alles wat je maar kon denken. Water, cola, energie, repen, zoutkoekjes, bananen, enz.
Ook de eindbevoorrading was een rijkgevuld buffet. Met zelfs stokbrood met Chorizo of kaas. Alleen Chimay ontbrak er nog :-)
Ook het parcour was een grote plus. Veel deelnemers kwamen me gelijk geven toen ik hen had verwittigd dat ze het zwaarste parcour van België zouden voorgeschoteld krijgen. Het zwemmen is in helder water en ook het lopen is in een schaduwrijke omgeving.
Aangenaam meegenomen is dat de après bij de Sharks altijd heel goedkoop is. De braadworsten en de Chimay worden dan ook vaak goed gesmaakt.
Prijsuitreiking start op tijd en is bondig.
Ruime parking en wedstrijd mooi om te volgen voor de toeschouwers.
Voor wie niet kan kiezen is er op zaterdag ook een crosstriathlon met een combi formule.

Kortom, we hopen dat de 1/2 tri een vaste waarde op de kalender wordt.

Plaats reactie