8/10/2016 Red Rock Challenge X-duathlon

Geef hier de evaluatie van een wedstrijd. Was hij goed georganiseerd? Wat kon beter. Bespreek het hier. Organisatoren en deelnemers, iedereen kan er maar beter van worden.
Forumregels
Gebruik altijd het formulier.
Gebruikersavatar
nikd
Site Admin
Berichten:258
Lid geworden op:28 feb 2016, 12:38
8/10/2016 Red Rock Challenge X-duathlon

Bericht door nikd » 11 okt 2016, 12:41

Naam van de wedstrijd:Red Rock Challenge X-duathlon
Plaats:Belval (Lux)
Organisator:Red Rock Challenge ASBL
Discipline:Crossduathlon (speciale formule)
Afstanden:21km MTB - 10km lopen - 18km MTB
Inschrijvingsbedrag35€, 25€ tot 11 sept.
Was deze wedstrijd met een nationale federatie georganiseerd?Ja
Waren prijzen voorzien voor de eersten?Ja, de podia kregen 6 flesjes Bofferding pils.
Was naturaprijs voor iedereen voorzien?Enkel bij voorinschrijving
Waren douches voorzien?Ja. Heel goede accomodatie in een gloednieuw lyceum.
Beschrijving van het parcour: Mooi parcour door de Red Rock Region. Niet al te veel hoogtemeters en behoorlijk snel parcour, maar zeker heel attractief.
Wat vond je negatief aan deze wedstrijd?
- Prijzen voor de podia waren echt om te lachen en voor iedereen gelijk. Sommige podia waren dan ook niet compleet. Voor een wedstrijd van dit allure mag toch minimum een deftige naturaprijs voorzien zijn voor de podia.
Inschrijvingsgeld was behoorlijk duur, zeker omdat er geen naturaprijs voorzien is bij daginschrijving. Voorinschrijvingen waren al vroeger dan voorzien afgesloten.
-Aan de aankomst was absoluut geen sfeer. Er worden te veel wedstrijden samen georganiseerd en er is niks van publiek. Je komt aan over een chipmat en er is zelfs geen speaker die je aankomst aankondigt, ook al ben je de winnaar.
-Er waren voldoende signaalgevers aanwezig maar helaas moest je in een wedstrijd die kan eindigen op een spurt op 500m van de meet een brede weg dwarsen waar geen signaalgever stond. Levensgevaarlijk, maar dat zal wellicht een foute afspraak geweest zijn.
-De aanloopstrook in de start is te kort en te smal voor een massastart. Op zich waren er maar 67 deelnemers, maar er werd op hetzelfde moment ook gestart voor een MTB race op hetzelfde parcour, waardoor het toch vrij druk was aan de start.
Wat vond je positief aan deze wedstrijd?
De wedstrijd zelf was goed georganiseerd met een goed aangeduide wisselzone, want de organisatie had zelf uw loopschoenen vervoerd en uw loopschoenen klaar gezet. Je komt dus toe in een wisselzone die je nooit hebt gezien.
Door de speciale formule heeft deze wedstrijd wel een hoge funfactor. De groepsstart en mooie tracks zorgen voor de nodige adrenaline.
De trailrun van 10km is in een heel mooi gebied.
De accommodatie zoals parking, douches kan niet beter.
Bepijling was heel goed. Het was bijna onmogelijk om u te vergissen.

Plaats reactie